Γερμανία

Η Γερμανία οριστικοποιεί την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη – Πώς συνδέονται αυτές τις δύο επισκέψεις και ποιο ρόλο θα παίξει ανάμεσα στις δύο χώρες το Βερολίνο?

Οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί από την κυβερνητική ενημέρωση στο Βερολίνο η επίσκεψη του Ερντογάν την επόμενη Παρασκευή στην Γερμανία. Θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρος Σταϊνμάιερ και θα ακολουθήσει η επαφή με τον καγκελάριο Όλαφ Σόλρτ.

Επίσκεψη Μητσοτάκη το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου στην γερμανική πρωτεύουσα.

Λίγες μέρες νωρίτερα στη γερμανική πρωτεύουσα θα αφιχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός σε μία προγραμματισμένη επίσκεψη με την ατζέντα των συζητήσεων να είναι πλούσια σύμφωνα με ανακοίνωση από την καγκελαρία σήμερα το πρωί.

Την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς σε ειδική εκδήλωση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Μετά από αυτή την επίσκεψη θα παραστεί σε δείπνο όπου οικοδεσπότης θα είναι ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου ως Σαρλ Μισέλ μαζί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Εκεί θα είναι και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο το πρωί της Τρίτης και μετά θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει για την συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Όλαφ Σολτς και τον Ερντογάν.

Ποιος ο ρόλος που θα παίξει ανάμεσα στις δύο χώρες το Βερολίνο?

Οι δύο αυτές κοντινές συναντήσεις του Γερμανού καγκελάριου με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Τουρκίας θα παίξει το ρόλο της όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας? Θα αναζητήσει πρόσφορο έδαφος επικοινωνίας ο Σόλτς για να διαμεσολαβήσει έτσι ώστε να λυθούν οι όποιες διαφορές των δύο χωρών? Μένει να φανεί μετά το πέρας και των δύο συναντήσεων. Από την ενημέρωση την οποία θα έχουμε, αν και κατά την άποψη του γράφοντος αν υπάρξει κοινό σημείο επαφής, το πιθανότερο είναι να μην δημοσιοποιηθεί όσο παράξενο και αν είναι αυτό. Οι συμφωνίες θα μείνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες για τις μετέπειτα συζητήσεις-διαπραγματεύσεις, στο να λύσουμε τις όποιες διαφορές των δύο κρατών?

Μένει να το δούμε, κοντός ψαλμός αλληλούια μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μετά το Λονδίνο, το Παρίσι ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία

e-enimerosi

Πώς η Γερμανία έχασε τη Μέση Ανατολή

e-enimerosi

Η Γερμανία νομιμοποιεί την παιδική πορνογραφία

e-enimerosi