Γερμανία

Το ριζοσπαστικό ισλαμικό δίκτυο Samidoun έχει απαγορευτεί στη Γερμανία.

“Με τη Χαμάς, απαγόρευσα σήμερα εντελώς τις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που στόχος της είναι να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ”, είπε η Νάνσι Φέιζερ.

Η αστυνομία του Βερολίνου ετοιμάζεται για διαδηλώσεις για την απαγόρευση του δικτύου Samidoun στη Γερμανία και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς. Υποτίθεται ότι η απόφαση θα οδηγήσει σε «συναίσθημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σήμερα. Η αστυνομία αναμένει επίσης μεγάλη προσέλευση στη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το Σάββατο, η οποία κινητοποιείται σε όλη την Γερμανία.

Ως τρομοκρατική οργάνωση, στόχος της Χαμάς είναι να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ, εξήγησε η Φέισερ. «Ως διεθνές δίκτυο, το Samidoun διέδιδε την αντι-ισραηλινή και αντι-εβραϊκή προπαγάνδα υπό το πρόσχημα μιας «οργάνωσης αλληλεγγύης» για κρατούμενους σε διάφορες χώρες». Η γερμανική πτέρυγα του Samidoun θα διαλυθεί, πρόσθεσε.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: Kay Nietfeld/dpa/dpa-bilder

Σχετικές αναρτήσεις

AfD: Παραιτήθηκε από την προεδρεία του κόμματος ο Μαξιμίλιαν Κρα

e-enimerosi

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος