Κύπρος

Το ΝΑΤΟ με απαίτηση της Τουρκίας έκανε ξανά την Κύπρο ”συντεταγμένες”. Η Ελλάδα τι κάνει?

Συντεταγμένες συνεχίζει να θεωρείται η Κύπρος, και γιατί να μου το κάνει? Από τη στιγμή που την τακτική της αυτή την υιοθετεί και το ΝΑΤΟ? Η ελληνική κυβέρνηση στην ουσία δεν αντιδράει.

Τι κι αν όλοι έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην λωρίδα της Γάζας, για τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, η Τουρκία επιμένει στις επιδιώξεις της.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Β. Νέδος, μα λέει πως το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) με τη φρεγάτα «Ψαρά» και το τουρκικό Ναυτικό με τη φρεγάτα «Γιαβούζ», συμμετείχαν σε προγραμματισμένη δραστηριότητα της ναυτικής ομάδας του ΝΑΤΟ «SNMG 2», η οποία διεξήγε γυμνάσια σε περιοχή, μεταξύ δυτικά της Κύπρου και της γραμμής Ρόδου – Καρπάθου.

Όταν η στρατιωτική ομάδα κινήθηκε προς την πλευρά της Κύπρου οι Τούρκοι επιδίωξαν να αναθεωρηθούν οι χάρτες και να μην εμφανίζεται η ονομασία της κυπριακής δημοκρατίας το ΝΑΤΟ το δέχτηκε και η Αθηνά διαμαρτυρήθηκε απλά για να καταγραφεί ως αντίδραση αλλά δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα και έτσι η άσκηση ολοκληρώθηκε με την Κύπρο να γίνετε ξανά συντεταγμένες γιατί συνεχίζεται η αναλγησία του ελληνικού κράτους. Τον περασμένο Απρίλιο συνέβη ξανά το ίδιο.

Η Λευκωσία δεν μπορεί να κάνει και πολλά σε σχέση με το τι γίνεται στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν είναι κράτος-μέλος της Συμμαχίας. Την ίδια ώρα, όμως, ο ΝΑΤΟ θέτει συνεχώς πολλά αιτήματα προς την Κύπρο και λαμβάνει όλες τις διευκολύνσεις. Και για διελεύσεις και για ασκήσεις στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαχτσελί: Επίθεση σε Δένδια-Κύπρο και Βανδή

e-enimerosi

Μετά από 50 χρόνια ολέθριων υποχωρήσεων η Κύπρος στο παρά ένα της τουρκοποίησης…

e-enimerosi

΄΄Φιέστα΄΄ Ερντογάν στα κατεχόμενα

e-enimerosi