Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεο

Χρήστος Μουρτζούκος: Πολιτική “λουκέτου” των Ελληνικών Σχολείων στη Γερμανία.

Στο Ηράκλειο και το ραδιόφωνο της πόλης 98.4 με τον έμπειρο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο Μουρτζούκος Χρήστος μετέφερε όλες τις τελευταίες πληροφορίες, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων του Μονάχου, έναντι στην προοπτική να μπει λουκέτο στο Σχολείο ”Αριστοτέλης”.

Με πρόσχημα το συμβόλαιο εκμίσθωσης, του σχολικού συγκροτήματος με το 4ο δημοτικό “Αριστοτέλης” και το 1ο Γυμνάσιο στο Μόναχο, που μαζί με τα τμήματα Ελληνικής γλώσσας του Σαββάτου φιλοξενούν πάνω από 800 παιδιά, όπως το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου “Πυθαγόρας” όπου φοιτούσαν 100 παιδιά  το καλοκαίρι προκαλούν την αγωνία μαθητών και καθηγητών. Επίσης αναφέρεται στην περιοχή της Βαυαρίας αλλά και την σταδιακή υποβάθμιση των Ελληνικών Σχολείων στη Γερμανία.

Όπως σημειώνει, ακόμη και με όρους θεμάτων “ήπιας ισχύος” στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Τουρκία επενδύει σε σχολεία και στη Γερμανία, την ώρα που η Ελλάδα τα οδηγεί πολιτικά σε “λουκέτο” .

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi