Ειδήσεις και Νέα

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές #4

Γράφει η *Χριστίνα Σιμοπούλου.

Γεια σου!
Σήμερα συνεχίζουμε το ταξίδι μας με την Συμβουλή #4!

Πάμε!

Ο καθορισμός στόχων και η επίτευξή τους είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας για να βελτιώσει τη ζωή του. Ενώ όλοι έχουμε στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε, μπορεί να είναι δύσκολο να τους πραγματοποιήσουμε. Σχεδόν όλοι “παλεύουμε” να μετατρέψουμε τους στόχους μας σε πραγματικότητα. Γινόμαστε αναβλητικοί και χάνουμε το κίνητρό μας, και τελικά “αποτυγχάνουμε” στην εκτέλεση των σχεδίων μας, πράγμα που μας οδηγεί  σε απογοήτευση και ήττα.

Αυτή η αποτυχία να πετύχουμε τους στόχους μας, μας κάνει τελικά να χάσουμε την πίστη μας στις ικανότητές μας να προχωρήσουμε, αφήνοντάς μας να νιώθουμε αδύναμοι να ξεφύγουμε από παλιές συνήθειες και να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Ο καθορισμός στόχων μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μας κρατά συγκεντρωμένους και με πνευματική διαύγεια. Είναι οι υπενθυμίσεις στον εαυτό μας ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τα πράγματα. Εάν αποτύχουμε να δημιουργήσουμε στόχους για τον εαυτό μας, τότε μπορεί επίσης να αποτύχουμε σε ό,τι επιλέξουμε να πετύχουμε. Έχοντας ένα απτό σύνολο στόχων που καταγράφονται και ελέγχονται όταν ολοκληρωθούν, μπορεί να δώσει μια εκπληκτική ώθηση στην αυτοπεποίθησή μας, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να μας ωθήσει να επιτύχουμε περισσότερους στόχους. Αυτό θα αυξήσει στη συνέχεια τις πιθανότητές μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να επιτύχουμε έναν στόχο που θα αλλάξει τη ζωή μας, ενώ ως τώρα πιστεύαμε ότι δεν μπορούσαμε. Ευτυχώς, η επίτευξη στόχων είναι μια δεξιότητα που μπορούμε να διδαχθούμε. Από το να είμαστε πιο οργανωμένοι μέχρι να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε καλύτερη θέση για να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Καθημερινά θα μοιραζόμαστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα κίνητρά σας, να δημιουργήσετε αυτοπειθαρχία, να διαχειριστείτε το χρόνο σας, να αλλάξετε τη νοοτροπία σας, ώστε να επιτύχετε επιτέλους τους στόχους σας.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να πετύχετε τους στόχους σας, τότε μάλλον δεν έχετε κίνητρο, ή δεν είναι αρκετά ισχυρό. Το κίνητρο δεν είναι κάτι που απλά το βρίσκουμε. Πρέπει να το δημιουργήσουμε.

Συμβουλή #4 – Μίλα στον εαυτό σου θετικά!

Εάν δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, ξεκίνα να εξασκείς τα θετικά λόγια στον εαυτό σου! Όταν το ξυπνητήρι σου χτυπήσει το πρωί, αντί να γκρινιάζεεις και να πατάς το κουμπί αναβολής, πες στον εαυτό σου, «Μπορώ να το κάνω αυτό!». Μιλώντας θετικά στον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο, θα σηκωθείς πιο εύκολα από το κρεβάτι, με περισσότερη ενέργεια και πίστη ότι μπορείς να καταφέρεις όσα θέλεις!

Εφάρμοσε την παραπάνω συμβουλή, και συνεχίζουμε με την Συμβουλή #5!

Η Χριστίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Μετάφραση και Διερμηνεία, του Τμήματος Αγγλικής γλώσσας του ΑΠΘ. Εργάζεται ως επίσημη μεταφράστρια, CV Writer, επιμελήτρια κειμένων, ghostwriter κι εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Διδάσκει αγγλικά, γερμανικά, καθώς κι ελληνικά ως δεύτερη/ξένη γλώσσα και δημιουργεί online courses. 

Παρέχει συμβουλευτική καθοδήγηση για συνέντευξη εργασίας, λύνοντάς σας όλες τις απορίες και προσφέροντας υλικό στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά!

Επίσης είναι κάτοχος διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων στην διαφοροποιημένη διδασκαλία & ειδική αγωγή, στην οργάνωση & διοίκηση της εκπαίδευσης, στην αρθρογραφία και στο coaching. Λατρεύει την λογοτεχνία και ασχολείται με την συγγραφή λογοτεχνικών και μη κειμένων και με την ποίηση. 

Εκτός από συνεργάτιδα του https://eurohellenic-news.com/ και του  e-enimerosi.com, είναι ιδιοκτήτρια και CEO του Language Experts, ενός διακεκριμένου μεταφραστικού κέντρου στη Σκύδρα και δημιουργός του ιστότοπου languageexpertstrans.com.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Emailgate: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠ.ΕΣ και 40.000 στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Γαλάζια Σημαία 2024: Δεύτερη η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία

e-enimerosi

Τέμπη: Επιστολή Καρυστιανού στον Κ. Μητσοτάκη – «Αν δεν μου απαντήσετε στα ερωτήματα, παραιτηθείτε»

e-enimerosi