Άρθρα Ρεπορτάζ

Σχολείο ”Αριστοτέλης” στο Μόναχο: Σε καλό κλίμα η συνάντηση της αντιπροσωπείας των γονέων με τον Πρόξενο.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των γονέων με τον πρόξενο του Μονάχου κύριο Βασίλειο Γκουλούση. Μετά και την συμβολική πορεία διαμαρτυρίας προς το προξενείο, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου από την περιοχή του Μονάχου.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση των γονέων με τον πρόξενο κ. Γκουλούση όπου και τους ενημέρωσε πως θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση για το σχολικό κτίριο και πως άτυπα, εξασφάλισαν την αναβολή της προθεσμίας όσον αφορά το μισθωτήριο, να υπενθυμίσουμε πως έληγε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Βέβαια η γονείς είναι ανήσυχοι διότι στο πλαίσιο της πραγμάτευσης για την επόμενη μέρα του κτιρίου ο ιδιοκτήτης έχει το ελεύθερο για τους όρους που θα συζητήσει για την ανανέωση του μισθωτηρίου. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η γονείς φοβούνται ότι ίσως επαναληφθεί η ιστορία με δεύτερο σχολείο του Μονάχου ”Πυθαγόρας”, το οποίο έκλεισε τον περασμένο καλοκαίρι. Το ίδιο είχε συμβεί και εκεί, με δύο παρατάσεις, όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης του κτηρίου. Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε οι γονείς στο Μόναχο δεν είναι αισιόδοξοι για αυτές τις συζητήσεις, και αυτό γιατί δεν έχουν πλήρη εικόνα της διαπραγμάτευση του ελληνικού κράτους με τον ιδιοκτήτη.

Στο Μόναχο αυτήν την στιγμή λείπουν 35 κτίρια για σχολεία, οπότε μπορούμε να αντιληφθούμε πως αν χαθεί και αυτό το κτίριο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στέγασης των παιδιών. Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα μας αν στην υπολογίσουμε τα παιδιά που φοιτούν στα δύο σχολεία στο 4ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο όπου ο αριθμός αντιστοιχεί κοντά στα 400 και πλέον παιδιά και αν υπολογίσουμε τα τμήματα ελληνικής γλώσσας (ΤΕΓ) που πραγματοποιούνται το Σάββατο τότε έχουμε άλλα 406 παιδιά συν τα 100 παιδιά από το σχολείο του Πυθαγόρα κοντεύουν να μείνουν γύρω στους 1.000 μαθητές χωρίς σχολείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού παιδείας: πως <<η παιδεία είναι γεννήτρια του μέλλοντος>> υπό αυτή την έννοια μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι ότι η συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο κύριος Πιερρακάκης πριν από μερικές μέρες από το βήμα της βουλής ανέφερε μεταξύ άλλων, πως <<…Στο συνολικό δυναμικό της χώρας μας στο οποίο η παιδεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ήπια ισχύ της χώρας μας…>>  λόγια ακούμε, πράξεις δεν βλέπουμε.

Φωτογραφία: Μουρτζούκος Χρήστος / e-enimerosi
Φωτογραφία: Μουρτζούκος Χρήστος / e-enimerosi
Φωτογραφία: Μουρτζούκος Χρήστος / e-enimerosi
Φωτογραφία: Μουρτζούκος Χρήστος / e-enimerosi#Μοναχο #Προξενείο
Φωτογραφία: Μουρτζούκος Χρήστος / e-enimerosi

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi