Ειδήσεις και Νέα

Το απόλυτο χάος στην εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας αναγκάστηκε να προβεί σήμερα σε περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας.

Με πολλούς επιβάτες να  διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχουν κολλήσει στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και αρκετές αεροπορικές εταιρείες και φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων να προειδοποιούν για ακυρώσεις και καθυστερήσεις.

To πρόβλημα ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά όπως δείχνει η κατάσταση επεκτείνεται και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Οι αξιωματούχοι στη Μεγάλη Βρετανία εργάζονται για να λυθεί το τεχνικό ζήτημα το οποίο έχει προκύψει, με τα αεροπλάνα να είναι καθηλωμένα στο έδαφος και πολλούς ταξιδιώτες μέσα στα αεροπλάνα να αναμένουν, μέχρι τώρα με τις πληροφορίες που γνωρίζουμε δεν γνωρίζουν οι αξιωματούχοι πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

Η NATS ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στη δυνατότητά της να επεξεργάζεται αυτόματα σχέδια πτήσης.

«Αντιμετωπίζουμε αυτήν την ώρα τεχνικό πρόβλημα και θέσαμε σε εφαρμογή περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν το πρόβλημα», δήλωσε εκπρόσωπος της NATS, προσθέτοντας πως δεν έχει κλείσει ο βρετανικός εναέριος χώρος.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για ένα πανεθνικό πρόβλημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που επηρεάζει τις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λειτουργεί προς το παρόν κανονικά, αλλά οι πτήσεις ενδέχεται να διαταραχθούν. Οι επιβάτες θα πρέπει να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με τις αεροπορικές τους εταιρείες».

Πρόβλημα αυτή την ώρα δείχνει να αντιμετωπίζει και η Ιταλία και όπως φαίνεται ίσως η όλη κατάσταση έχει αντίκτυπο και στις πτήσεις κυρίως σε χώρες της Ευρώπης αλλά και γενικότερα, καθώς αναπροσαρμόζονται τα σχέδια πτήσης από και προς το αεροδρόμιο που υπάρχει το πρόβλημα. Νωρίτερα τη Δευτέρα κατέρρευσε το σύστημα ενέργειας της κυκλοφορίας στην Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα να προκληθεί το χάος και να βρεθούν καθηλωμένα τα αεροπλάνα στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης με τους επιβάτες στο εσωτερικό τους.

Το πρόβλημα επεκτείνεται και σε άλλες χώρες όπως στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, και την Γερμανία και ίσως επεκταθεί.

google news
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
Αρχική εικόνα: picture alliance / ASSOCIATED PRESS

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi