Ειδήσεις και Νέα

Βρετανικό Μουσείο: Με περισσή κυνικότητα και μία παραδοχή ”βόμβα” ο Τζορτζ Όσμπορν.

Με περισσή κυνικότητα και μία παραδοχή ”βόμβα” ο πρώην πλέον πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν δηλώνει πως δεν είναι όλα τα αντικείμενα καταγεγραμμένα το βρετανικό μουσείο.

Ο Τζορτζ Όσμπορν ανέφερε στο ραδιόφωνο του BBC ότι «δεν είναι όλα τα αντικείμενα καταγεγραμμένα και καταχωρημένα σωστά»… «κάποιος που γνωρίζει τι δεν έχει καταγραφεί, έχει μεγάλο… πλεονέκτημα, στην περίπτωση που θέλει να κλέψει αντικείμενα»…δηλώνοντας πως «έχουμε ήδη αρχίσει να ανακτούμε ορισμένα από τα κλεμμένα αντικείμενα». Σε ερώτηση για το πως βρέθηκαν κάποια από τα κλεμμένα ανέφερε ότι «ορισμένα μέλη της κοινότητας των αρχαιοτήτων συνεργάζονται ενεργά μαζί μας» βεβαιώνοντας ότι «τίμιοι άνθρωποι θα επιστρέψουν αντικείμενα που έχουν κλαπεί»…«Πιστεύουμε ότι έχουμε πέσει θύμα κλοπών για μεγάλο χρονικό διάστημα και ειλικρινά θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα για την αποτροπή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος, Δέσποινα Κουτσούμπα, δήλωσε στο BBC ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα «δεν είναι ασφαλή» στο Λονδίνο. Έτσι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη στο πάγιο αίτημα της Ελλάδας η επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών.

Πριν κατασκευαστεί το καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης οι Βρετανοί μας έλεγαν ”τα κρατάμε εμείς ασφαλή εδώ, γιατί εσείς δεν έχετε χώρο”, αυτή τη στιγμή το μουσείο της Ακρόπολης είναι από τα σπουδαιότερα μουσεία παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί προσθέτοντας και το τελευταίο περιστατικό ότι μόνο ασφαλή πλέον δεν είναι στο βρετανικό μουσείο. Ας μην ξεχνάμε και τα προηγούμενα χρόνια πώς ήταν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και πως στον χώρο όπου βρίσκονταν τα γλυπτά του Παρθενώνα η οροφή έσταζε νερά.

google news
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi