Πολιτική

Ο Νίκος Παππάς προτείνει ένα ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Παππάς βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του Open λέγοντας: «Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία» λέγοντας όμως πως δεν μιλά για διάλυση κομμάτων αλλά για ένωση.

«Σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς. Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα (της κοινωνίας)».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news.
φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σχετικές αναρτήσεις

Διαγραφή Αυγενάκης από την Ν.Δ.

e-enimerosi

Διαγραφή Αυγενάκη μετά το βίαιο περιστατικό στο Ελ. Βενιζέλος(;)

e-enimerosi

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν παραιτούμαι» – Τραμπούκος ο βουλευτής της Ν.Δ.

e-enimerosi