Ειδήσεις και Νέα

Έτσι συνεχίζεται το κλείδωμα και οι εμβολιασμοί στη Γερμανία (live)

Αρχικά, το κλείδωμα στη Γερμανία έπρεπε να διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου. Λόγω του μεγάλου αριθμού λοιμώξεων, τα μέτρα επεκτείνονται τώρα, και συμπληρώνονται από νέους περιορισμούς κίνησης για σημεία πρόσβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμφώνησαν να επεκτείνουν και να συμπληρώσουν τα ισχύοντα αυστηρά μέτρα. Συνεπώς, το κλείδωμα πρέπει να συνεχιστεί. Επιπλέον, τίθενται σε ισχύ νέοι περιορισμοί στην κυκλοφορία. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θέλουν να παρουσιάσουν όλα τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους σε συνέντευξη τύπου νωρίς το απόγευμα.

Το εύρος κίνησης στα κρατίδια με μεγάλο αριθμό μολύνσεων πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Αυτό θα πρέπει να ισχύει για περιοχές με επτά ημέρες συχνότητας άνω των 200 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch, επηρεάζονται 67 περιοχές, πολλές από αυτές στη Σαξονία και τη Θουριγγία.

Οι ημερήσιες εκδρομές πρέπει να αποφεύγονται

Σύμφωνα με τα σχέδια, μόνο άτομα που μπορούν να παράσχουν έναν έγκυρο λόγο μπορούν να μετακινηθούν περισσότερο από 15 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους. Οι ημερήσιες εκδρομές δεν περιλαμβάνονται. Πιο πρόσφατα, οι πολυσύχναστοι εκδρομές σε ορεινές περιοχές προκάλεσαν μια αίσθηση και μεγάλες ανησυχίες στην κυβέρνηση.

Επιπλέον, θα περιοριστούν περαιτέρω οι επαφές σύμφωνα με τις πληροφορίες. Στο μέλλον, οι ιδιωτικές συναθροίσεις θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο, με άλλο άτομο που δεν ζει στο νοικοκυριό ή με μέλη του νοικοκυριού τους.

Διαφωνία σχετικά με το πότε πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία

Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιες αποφάσεις θα λάβει η Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατιδίων σχετικά με τα κέντρα και τα σχολεία παιδικής μέριμνας. Μεταξύ άλλων, αμφισβητείται κατά πόσον τα παιδιά των δημοτικών πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στη διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια του κλειδώματος.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, η Καγκελάριος Μέρκελ, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Σόντερ (CSU) και ο δήμαρχος του Βερολίνου Μάικλ Μίλερ (SPD) θέλουν να ενημερώσουν σχετικά με τα περαιτέρω μέτρα και την πιθανή επέκταση των τρεχόντων μέτρων του κορωνοϊού.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi