Αθλητισμός

Ντοκιμαντέρ Schumacher από τις 15 Σεπτεμβρίου στο Netflix

Το ντοκιμαντέρ “SCHUMACHER” για τον θρύλο της Formula 1, Michael Schumacher, πρόκειται να δημοσιευτεί μετά από μια μακρά αναμονή. Η ταινία θα προβληθεί στο Netflix από τις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση του Σουμάχερ την Παρασκευή.

Στο ντοκιμαντέρ, η σύζυγός του Κορίνα και τα παιδιά Τζίνα και Μικ θα μιλούν επίσης για τον Μίκαελ Σουμάχερ «σε πολύ προσωπικές συνεντεύξεις». Η ταινία είναι “ένα δώρο από την οικογένειά του στον αγαπημένο σύζυγο και πατέρα”, δήλωσε η μάνατζερ του Sabine Kehm.

Ο ίδιος ο Μιχαήλ Σουμάχερ είναι προστατευμένος από τα φώτα της δημοσιότητας μετά από το ατύχημα του στο σκι,  στα τέλη του 2013. Παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος, υπέστη σοβαρό τραυματικό τραυματισμό στον εγκέφαλο σε πτώση και βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο για μέρες. Το πώς τα πάει δεν είναι γνωστό και λεπτομέρειες για την υγεία του δεν δημοσιεύονται.

Ο 52χρονος τώρα είναι παντρεμένος με την Corinna από το 1995. Η κόρη Τζίνα είναι 24 ετών, ο γιος Μικ 22. Οδηγεί στην Φόρμουλα 1 φέτος όπως έκανε κάποτε ο πατέρας του.

Το ντοκιμαντέρ ανιχνεύει την πορεία του Μίκαελ Σουμάχερ «από το χαλίκι του Κέρπεν σε έναν παγκόσμιο σούπερ σταρ», αναφέρεται στο μήνυμα. Μεταξύ άλλων, οι σύντροφοι και φίλοι όπως ο πρώην προϊστάμενος της ομάδας Ferrari του Schumacher Jean Todt (τώρα πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου), ο πρώην μάνατζερ της Formula 1 Bernie Ecclestone, ο πρώην μάνατζερ Willi Weber και ο πρώην πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo μιλούν επίσης.

Η δημοσίευση είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά αργότερα καθυστέρησε. “Το ντοκιμαντέρ ήταν μια μεγάλη πρόκληση και απαιτούσε πολύ χρόνο και ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη την εξωτερική πίεση στην παραγωγή”, εξήγησε ο παραγωγός Benjamin Seikel. “Αλλά χάρη σε μια εξαιρετική ομάδα και μια πραγματικά υπέροχη συνεργασία με την οικογένεια, δεν αφήσαμε τον εαυτό μας να στενοχωρηθεί”.

Το όνομά του αντιπροσωπεύει την τελειότητα, τη μαχητικότητα και το πάθος – για πολλούς οπαδούς ο Michael Schumacher εξακολουθεί να θεωρείται ο καλύτερος οδηγός αγώνων στον κόσμο. Από απλές συνθήκες έφτασε στην κορυφή της Formula 1 και κυριάρχησε για πολλά χρόνια, με επτά τίτλους παγκόσμιου πρωταθλήματος και συνολικά 91 νίκες. Το ντοκιμαντέρ SCHUMACHER εντοπίζει την πορεία του από το Kerpen μέχρι ένα παγκόσμιο σούπερ σταρ.

Με την υποστήριξη της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ χρησιμοποιεί σπάνιες συνεντεύξεις και προηγουμένως αδημοσίευτο υλικό για να σχεδιάσει ένα πολύ ευαίσθητο και κρίσιμο πορτρέτο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1. Η ταινία αναδεικνύει τις πολλές πτυχές που αποτελούν αυτό το πολυεπίπεδο άτομο και αθλητή και τον συνοδεύει στην ασύγκριτη άνοδο του σε αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο άθλημα που ακολουθείται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Η ισχυρή του θέληση και ο θριαμβευτικός αγώνας για τη νίκη ενάντια σε όλες τις πιθανότητες έθεσαν τον Michael Schumacher στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής. Η καριέρα του έχει πυροδοτήσει τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το μαχητικό του πνεύμα και η προσπάθειά του για τελειότητα που καθορίζουν τον Michael Schumacher ως άτομο.

Αλλά το πραγματικό κέντρο της ζωής του Σουμάχερ είναι – παρά το πάθος του για τον αθλητισμό – η οικογένειά του, τα παιδιά του και η Κορίνα Σουμάχερ: το μεγαλύτερο στήριγμα και η αγάπη της ζωής του.

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ, το οποίο μπορείτε να δείτε αποκλειστικά στο Netflix από τις 15 Σεπτεμβρίου, δεν απεικονίζει μόνο την ασύγκριτη καριέρα του. Χάρη σε σπάνιες συνεντεύξεις, αδημοσίευτο αρχειακό υλικό και την υποστήριξη της οικογένειάς του, ξεδιπλώνονται οι πολλές πτυχές της πολυεπίπεδης προσωπικότητάς του.

Εκτός από τον πατέρα και τον αδελφό του Ραλφ, η γυναίκα του Σουμάχερ, Κορίνα και τα δύο παιδιά του Τζίνα και Μικ, που τώρα οδηγεί ο ίδιος στη Φόρμουλα 1, έχουν το λόγο τους, όπως και οι στενότεροι σύντροφοι και ανταγωνιστές του. Ανάμεσά τους οι Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Hakkinen, Damon Hill, Flavio Briatore, David Coulthard, Willi Weber, Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, manager του Sabine Kehm και πολλοί άλλοι. Λένε την ιστορία ενός παθιασμένου μαχητή που έσπρωξε τα όρια του αθλήματός του όλο και περισσότερο, και ενός άνευ όρων παίκτη της ομάδας που αντιμετώπιζε πάντα τους ανθρώπους του με σεβασμό και σεβασμό.

Ο χρόνος κυκλοφορίας συμπίπτει σχεδόν με την είσοδο του Σουμάχερ στη Formula 1 πριν από 30 χρόνια.

Η Sabine Kehm λέει: «Ο Michael Schumacher έχει επαναπροσδιορίσει την επαγγελματική εικόνα του οδηγού αγώνων και έχει θέσει νέα πρότυπα. Στην προσπάθειά του για τελειότητα, δεν γλίτωσε ούτε τον εαυτό του ούτε την ομάδα του και έτσι την οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες. Θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο για τις ηγετικές του ικανότητες. Πήρε τη δύναμη για αυτό και την αποζημίωση για αυτό στο σπίτι, από την οικογένειά του, την οποία αγαπά ευσεβώς. Προκειμένου να διατηρήσει την ιδιωτική σφαίρα ως πηγή δύναμης, πάντα την έκλεινε αυστηρά και με συνέπεια από τη δημόσια ζωή του. Αυτή η ταινία αφηγείται και τους δύο κόσμους. Είναι ένα δώρο από την οικογένειά του στον αγαπημένο τους σύζυγο και πατέρα ».

Οι Benjamin Seikel και Vanessa No¨cker από την B | 14 FILM GmbH ήταν υπεύθυνοι για την παραγωγή του SCHUMACHER. Σκηνοθεσία: Hanns-Bruno Kammerto¨ns, Vanessa No¨cker και Michael Wech.

Παραγωγός Benjamin Seikel: «Το ντοκιμαντέρ ήταν μια μεγάλη πρόκληση και απαιτούσε πολύ χρόνο και ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη την εξωτερική πίεση που ασκούσε στην παραγωγή. Αλλά χάρη σε μια υπέροχη ομάδα και μια πραγματικά υπέροχη συνεργασία με την οικογένεια, δεν αφήσαμε τον εαυτό μας να στενοχωρηθεί ».

Vanessa No¨cker, παραγωγός και σκηνοθέτης: «Η μεγαλύτερη πράξη εξισορρόπησης για τους σκηνοθέτες ήταν σίγουρα να βρουν την ισορροπία μεταξύ ανεξάρτητου ρεπορτάζ και αντιπαροχής για την οικογένεια. Αλλά εδώ η ίδια η Κορίνα Σουμάχερ ήταν η μεγαλύτερη υποστήριξή μας. Η ίδια ήθελε μια αυθεντική ταινία, για να δείξει τον Μάικλ όπως είναι, με όλα τα πάνω και τα κάτω του, χωρίς καμία φασαρία. Είχε το μεγαλείο να μας αφήσει να το κάνουμε, και έτσι σεβαστήκαμε και διατηρήσαμε τα όριά της. Μια πολύ εμπνευσμένη, ζεστή γυναίκα που έκανε μια διαρκή εντύπωση σε όλους μας ».

Kai Finke, Διευθυντής, EMEA TV Licensing Netflix: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που με τον SCHUMACHER μπορούμε να κάνουμε μια ταινία για τον Michael Schumacher διαθέσιμη στους θεατές μας σε περισσότερες από 190 χώρες από τον Σεπτέμβριο, όπως δεν την είχαμε ξαναδεί. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το βαθιά προσωπικό πορτρέτο θα ευχαριστήσει και θα αγγίξει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και εκείνοι οι θεατές που μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί συγκεκριμένα με τη βιογραφία του Μίκαελ Σουμάχερ ή γενικά με τη Φόρμουλα 1 θα γνωρίσουν ένα πολύ ιδιαίτερο άτομο μέσα από αυτό το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Rocket Science, τους παραγωγούς και την οικογένεια του Michael Schumacher για τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους ».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: dpa & speedweek

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi