Άμυνα

Έρχονται τα F-35 – Υπέγραψε ο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για την εξουσιοδότηση της εθνικής άμυνας ή NDAA για το οικονομικό έτος 2022, ο οποίος εγκρίνει αμυντικές δαπάνες ύψους 770 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος πριν από λίγο.

Προστέθηκε νομοσχέδιο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος για την Άμυνα και τη Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας», που υποβλήθηκε από τον Μενέντεζ και τον γερουσιαστή της Φλόριντα, Ρεπουμπλικανό Μάρκο Ρούμπιο, προστέθηκε εξίσου στο NDAA.

Ο νόμος προβλέπει την πλήρη υποστήριξη του στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Ελλάδας, την έγκριση και την επιτάχυνση της πώλησης νέου αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, την επέκταση της ελληνοκυπριακής διοίκησης συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, η αρμοδιότητα του Προέδρου των ΗΠΑ να επιταχύνει τη διαδικασία προμήθειας και παράδοσης είναι επίσης μεταξύ των άρθρων του νόμου.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Στο ΥΠΕΘΑ βρίσκεται από το πρωί η επιστολή αποδοχής του ελληνικού αιτήματος για τα F-35

e-enimerosi