Ειδήσεις και Νέα

Μανώλης Σφακιανάκης: Η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου κρύβει πάρα πολλά.

Για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου και τα αναμενόμενα ευρήματα από αυτήν μίλησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας και στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, απαντώντας στο κατά πόσο τα ψηφιακά πειστήρια μπορούν να βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, σημείωσε πως “τα ψηφιακά πειστήρια πάντα μιλάνε”. Και πρόσθεσε: “Εφόσον ο ερευνητής είναι σωστός η ΕΛ.ΑΣ. έχει τα καλύτερα εργαστήρια στην Ευρώπη, θα γίνει άρση απορρήτου, η οποία έχει γίνει ήδη από την ανακρίτρια και όλα τα ψηφιακά πειστήρια, που έχουν εντοπιστεί στην οικία της κυρίας, είναι στα εργαστήρια και γίνεται η λεγόμενη άρση απορρήτου επικοινωνιών. Δηλαδή βγάζουν όλα τα δεδομένα από κινητά τηλέφωνα, στικάκια, τάμπλετ, που θα δείξουν τι συνομιλίες έχουν γίνει και κυρίως μέσα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα πάρουν όλες τις επικοινωνίες για έναν χρόνο”.

Όπως επεσήμανε: “Έχουμε άλλο άσο στο μανίκι μας που είναι τα κοινωνικά δίκτυα, όπου το βάθος είναι πολύ μεγάλο, και θα πάει από τότε που η κυρία έχει μπει στα social media, 10 χρόνια πίσω, 12 χρόνια, 14, έχουμε στοιχεία πάρα πολλά να δούμε στην έρευνά μας”.

“Μέσα από το ιστορικό των κοινωνικών δικτύων τα οποία ξεφεύγουν του ενός έτους, εκεί μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και από τα δίκτυα που χρησιμοποιούσε είναι σφόδρα πιθανό να βρεθούν όλες οι κινήσεις, όλες οι ενέργειες και όλες οι συνομιλίες με τα πρόσωπα που έχει κάνει στο παρελθόν η κυρία” υπογράμμισε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Αναφερόμενος στους δύο παλαιότερους θανάτους παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, ο στρατηγός ε.α της ΕΛ.ΑΣ είπε: “Για τους δύο παλαιότερους θανάτους πιστεύω ότι υπάρχουν ίχνη μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί μπορεί να μην μπορούμε να ανασύρουμε τις κλήσεις που έχουν γίνει και τα γραπτά μηνύματα από τις οκτώ γραμμές που είχε, αλλά θα μπορούμε να ανασύρουμε όλες τις διαδικτυακές επικοινωνίες και οι οποίες υπάρχουν μέσα στα δίκτυά της. Η FB κρατά από τη μέρα που έχεις ενεργοποιήσει μέχρι σήμερα. Οπότε είναι σφόδρα πιθανό και πάλι να δούμε πράγματα που δεν πιστεύουμε”.

Σημείωσε ακόμη: “Οι απαντήσεις θα δοθούν μετά από ανάλυση, φανταστείτε 10 έτη μέσα στην κοινωνική δικτύωση, ένας άνθρωπος ενεργός, τι μπορεί να γράφει μέσα στο messenger, οι φωτογραφίες, τα στάτους, οι επικοινωνίες, τα πάντα όλα καταγράφονται. Και η εταιρεία το πρώτο που θα κάνει, εφόσον υπάρχει βούλευμα δικαστικού συμβουλίου, είναι να τα δώσει όλα. Σε τέτοιου είδους εγκλήματα οι εταιρείες δεν κάνουν εκπτώσεις στα δεδομένα που δίνουν, ούτε η instagram, ούτε η facebook, ούτε η twitter”.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: «Βρέθηκε η διαδρομή της κεταμίνης»

Για την Ρούλα Πισπιρίγκου είπε “η στάση αυτή τη στιγμή που βλέπω εγώ είναι στάση εκ του πονηρού, είναι μια στάση που κρύβει πάρα πολλά και πιστεύω ότι αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε δει είναι σταγόνα εν τω ωκεανώ”.

Σχετικά με το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, που η μητέρα το τοποθέτησε στο φέρετρο του παιδιού, είπε: “Πιστεύω απόλυτα ότι καλό είναι το τάμπλετ να δοθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Καλό είναι το τάμπλετ να το βγάλουμε από το μνήμα, γιατί ένα τάμπλετ και μία  κίνηση που θα βρούμε μέσα μπορεί να κρύβει πάρα πολλά δεδομένα, τα οποία θα μας βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης . Είναι 70% το ποσοστό που δίνουμε το τάμπλετ να είναι λειτουργικό”.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδιωξαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης.

e-enimerosi

Β. Ζελένσκι: Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη Ρωσία, όχι να «παίζουμε» μαζί της.

e-enimerosi

Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και την Βόρειο Ήπειρο τα βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος».

e-enimerosi