Κοινωνία Κόσμος

Gazprom: Ο Nord Stream θα διακοπεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για «συντήρηση».

Η Ουκρανία επέκρινε δριμύτατα τις εκκλήσεις του αντιπροέδρου του FDP Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι για άνοιγμα του αγωγού Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα«Οι απαιτήσεις ορισμένων γερμανών πολιτικών να ξεκινήσουν το Nord Stream 2 για μικρό χρονικό διάστημα και να το κλείσουν αργότερα είναι εντελώς παράλογες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. «Είναι παρόμοιο με τον εθισμό στα ναρκωτικά όταν κάποιος λέει: «Μόνο μια τελευταία φορά!» επικρίνει ο Kuleba. “Ο εθισμός στο ρωσικό αέριο σκοτώνει!”

Σε μια αναφορά, ο Kubicki είχε ζητήσει: «Πρέπει να ανοίξουμε το Nord Stream 2 το συντομότερο δυνατό για να γεμίσουμε τις δεξαμενές αποθήκευσης αερίου μας για το χειμώνα». Είπε στο δίκτυο σύνταξης Γερμανία (RND) ότι «δεν υπάρχει καλός λόγος να μην ανοίξει το Nord Stream 2». Αυτές οι δηλώσεις δέχονται επίσης κριτική στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Κόμματος των Πρασίνων Ομίντ Νουρίπουρ.

Η πρώην θυγατρική της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom, η οποία διαχειρίζεται με την επωνυμία Sefe από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερα χρήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο διαχειριστής της Sefe, Egbert Laege, λέει στο “Spiegel” ότι οι τιμές αγοράς είναι “σημαντικά υψηλότερες σήμερα από ό,τι είχαμε ορίσει στον αρχικό μας υπολογισμό”. Επομένως, η εξασφάλιση της προμήθειας θα κοστίσει “πιθανώς περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε. Επομένως, πρέπει να δούμε αν τα χρήματα είναι αρκετά ή όχι”.

Το Sefe σημαίνει Διασφάλιση Ενέργειας για την Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στους τομείς της εμπορίας ενέργειας, της μεταφοράς φυσικού αερίου και της λειτουργίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης αερίου. Έλαβε δάνειο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ύψους 9,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το «Spiegel». Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων ανέλαβε την εταιρεία με εμπιστοσύνη τον Μάρτιο για να αποτρέψει το κλείσιμό της. 

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi