Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Χρυσή πρωταθλήτρια η Ελίνα Τζένγκο.

Στον έβδομο ουρανό η Ελίνα Τζένγκο! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στον τελικό του ακοντισμού και κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο μόλις στα 20 της χρόνια.

Η νεαρή αθλήτρια πέρασε απόλυτα ικανοποιητικά τη διαδικασία του προκριματικού με βολή στα 61,28 μ., στον τρίτο διαδοχικό της αγώνα μετά το Όρεγκον όπου ολοκληρώνει την παρουσία της με προσπάθειας πάνω από τα 61,00 μέτρα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει πετύχει φέτος 65,40 μ., όμως, το σημαντικότερο για εκείνη είναι να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές και σταθερές εμφανίσεις του τελευταίου 20ημέρου.

Στην πρώτη της προσπάθεια έκανε 60,85 ενώ στη δεύτερη έστειλε το ακόντιο να καρφωθεί στα 65, 81 μέτρα. Μία επίδοση που καταρρίπτει το ατομικό της ρεκόρ και αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών Ελληνίδας αθλήτριας. Την πρωτιά κρατάει ακόμα η Μιρέλα Μανιάνη με το ιστορικό ρεκόρ, στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, στα 67, 51 μέτρα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi