Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

ΗΠΑ και Κίνα διεκδικούν τα σημεία προσεδάφισης στη Σελήνη.

Ένα ακόμη μέτωπο «σύγκρουσης» προέκυψε ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς η NASA και η Κίνα φέρονται να έχουν επιλέξει διαστημικές αποστολές στις ίδιες τοποθεσίες, στη Σελήνη. Γι’ αυτό και η αμερικανικός Οργανισμός Εξερεύνησης του Διαστήματος ζήτησε από το Πεκίνο να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά του, ώστε να μην «συμπέσουν».

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, όπου εκπρόσωπος της NASA σημείωσε το εξής: «Όπως ο σεληνιακός Νότιος Πόλος παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον για τη NASA, είναι επίσης επιστημονικό ενδιαφέρον για άλλα έθνη, έτσι είναι αναμενόμενη η επικάλυψη σε πιθανές περιοχές προσγείωσης».

Ειδικότερα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία επέλεξε 13 πιθανές τοποθεσίες προσγείωσης για την αποστολή του πληρώματος Artemis 3, που έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος για τα τέλη του 2025, 50 χρόνια μετά το τελευταίο ταξίδι του ανθρώπου στο φεγγάρι της Γης.

Σε ένα άρθρο κινεζικού περιοδικού σχετικά με τις πιθανές τοποθεσίες προσγείωσης που συντάχθηκε από τον διοικητή της σεληνιακής αποστολής Chang’e-4, Zhang He και άλλους, αναφέρονται 10 σημεία. Το Artemis 3 και το Chang’e-7 και τα δύο προσδιορίζουν τοποθεσίες κοντά στους κρατήρες Shackleton, Haworth και Nobile ως πιθανές ζώνες προσγείωσης.

«Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τα σχέδιά μας με τον κόσμο όσο μπορούμε και ελπίζουμε ότι άλλα έθνη θα μοιραστούν τα σχέδιά τους μαζί μας. Ενθαρρύνουμε τη διαφάνεια και την ειρηνική εξερεύνηση του διαστήματος, σύμφωνα με τις αρχές των Συμφωνιών της Άρτεμις και της Συνθήκης για το Διάστημα», ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi