ΓερμανίαΕιδήσεις και Νέα

Γερμανία: Σούπερ προειδοποιητική απεργία τη Δευτέρα. Verdi και EVG παραλύουν την κυκλοφορία.

Τη Δευτέρα υπάρχει προειδοποιητική απεργία σε όλη τη Γερμανία από Verdi και EVG. Επηρεάζονται αεροδρόμια, λιμάνια και λοιπές μεταφορές. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθούν..

Με μια μεγάλης κλίμακας πανεθνική προειδοποιητική απεργία, τα συνδικάτα EVG και Verdi θέλουν να παραλύσουν μεγάλα τμήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς την ερχόμενη Δευτέρα. Επηρεάζονται οι υπεραστικές, περιφερειακές και τοπικές συγκοινωνίες καθώς και τα αεροδρόμια και η εταιρεία αυτοκινητοδρόμων, όπως ανακοίνωσαν και τα δύο συνδικάτα πριν απο λίγο.

Τι αφορούν οι απεργίες;

Το υπόβαθρο σε αυτό είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα σε ομοσπονδιακό και δημοτικό επίπεδο, καθώς και οι πανεγερμανικές διαπραγματεύσεις για τους υπαλλήλους στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις και για τις δύο ομάδες εργαζομένων.

«Με τις απεργίες, οι εργαζόμενοι πιέζουν τους αντίστοιχους εργοδότες γιατί δεν έχει γίνει αποδεκτή προσφορά στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις στον δημόσιο τομέα», εξήγησε η Andrea Becker, επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Verdi NRW.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι;

Βέρντι και η ένωση δημοσίων υπαλλήλων DBB απαιτούν 10,5% περισσότερο εισόδημα, αλλά τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερα το μήνα. Ένας εκπρόσωπος του Verdi NRW είπε ότι η προθυμία για απεργία ήταν πολύ υψηλή. Με τα τρέχοντα έσοδα, η τρέχουσα απόδοση των μεταφορών στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν μπορεί να διατηρηθεί, ανέφερε σε δήλωσή του ο εμπειρογνώμονας κυκλοφορίας του Verdi, Peter Büddicker. Πολλοί εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη τους στον κλάδο.

Στη NRW, το απεργιακό κύμα δεν υποχωρεί. Φωτογραφία: dpa
Τι λένε οι εργοδότες;

Οι εργοδότες είχαν παρουσιάσει μια προσφορά  στις διαπραγματεύσεις σε εθνικό επίπεδο για τους εργαζόμενους στην ομοσπονδιακή και τοπική κυβέρνηση στο Πότσνταμ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αύξηση μισθού κατά 5% σε δύο στάδια και εφάπαξ πληρωμές συνολικού ύψους 2.500 ευρώ.

Πότε είναι ο επόμενος γύρος;

Ο τρίτος γύρος συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για τις 27 έως τις 29 Μαρτίου στο Πότσνταμ. Στις 27 Μαρτίου, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για ομοσπονδιακούς και τοπικούς υπαλλήλους θα συνεχιστούν.

Εάν ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων στις 27 Μαρτίου δεν φέρει σημαντική είδηση, το αφεντικό του Βέρντι, Φρανκ Βέρνεκε, πιστεύει ότι οι απεργίες θα είναι «στην ημερήσια διάταξη». Σε μια ψηφοφορία, τα μέλη του Verdi αποφασίζουν εάν η προσφορά θα απορριφθεί και εάν θα συνεχιστεί η εργατική δράση ως αποτέλεσμα της απόρριψης.

Τι δικαιώματα έχω ως επιβάτης;

Εάν φτάσετε στον προορισμό σας αργά ή καθόλου λόγω της απεργίας, έχετε δικαίωμα αποζημίωσης, σύμφωνα με το κέντρο συμβουλών καταναλωτών. Η Deutsche Bahn και οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες παρέχουν μια φόρμα με δυνατότητα λήψης για το σκοπό αυτό. Αιτήσεις για αποζημίωση για εισιτήρια που αγοράστηκαν μέσω διαδικτύου μπορούν επίσης να υποβληθούν ηλεκτρονικά, για παράδειγμα μέσω της εφαρμογής “DB Navigator”.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγές red/dpa Αρχική εικόνα dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi