Διασπορά

Τζεν Ψάκι: Η ομογενής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και η δέσμευση για επιστροφή στην αλήθεια

Ελληνικός… άνεμος πνέει εδώ και λίγες ώρες καθώς ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε την πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι για τη θέση της εκπροσώπου τύπου.

Το όνομα της Ψάκι ήταν ένα από τα επτά ονόματα γυναικών που στελεχώνουν το τμήμα επικοινωνίας του 46ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, όλα τα άτομα που είναι επιφορτισμένα με το απαιτητικό έργο να επικοινωνούν τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι γυναίκες.

Επιστροφή στην αλήθεια

Η εκπρόσωπος Τύπου του νέου προέδρου των ΗΠΑ, η Τζεν Ψάκι, δεσμεύτηκε να επιστρέψει η αλήθεια και η διαφάνεια στην αμερικανική κυβέρνηση κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Τετάρτη, επτά ώρες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Η Ψάκι που είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τρέφει «βαθύ σεβασμό για τον ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου στην δημοκρατία μας».

Σε ένδειξη της αντίθεσης στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι υψηλόβαθμοι συνεργάτες του τα, όπως τα χαρακτήριζαν, «μέσα ενημέρωσης των fake news», η Ψάκι δεσμεύτηκε για μια επαγγελματική, πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων μαζί τους.

«Θα υπάρχουν στιγμές στις οποίες θα διαφωνούμε και σίγουρα θα υπάρχουν μέρες στις οποίες θα διαφωνούμε ακόμη ίσως και για εκτεταμένο μέρος των ενημερώσεων», σημείωσε.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.