Άμυνα

Η φρεγάτα «Κίμων» απέκτησε τον ιστό της.

Τοποθετήθηκε χθες το βράδυ στη Φρεγάτα FDI HN1 ΚΙΜΩΝ του Πολεμικού Ναυτικού, το PSIM (THE PANORAMIC SENSORS AND INTELLIGENCE MODULE) στο ναυπηγείο της Naval ,Lorient Γαλλίας

Tο PSIM ύψους 40 μέτρων, βάρους 150 τόνων και τοποθέτησης 60 κεραιών(antennas) ενσωματώνει:

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΧΗΣ

Το PSIM ενσωματώνει ολόκληρη τη νοημοσύνη του συστήματος

• Αισθητήρες, δυνατότητες υπολογισμών, κέντρο δεδομένων, κονσόλες πολλαπλών λειτουργιών για τη διεξαγωγή όλων των τομέων πολεμικών επιχειρήσεων .

IFF: Η νέα γενιά 4 σταθερών πάνελ ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων

OPTRONIC SENSORS: Πανοραμική οπτική επιτήρηση και αναγνώριση νύχτας και ημέρας, βελτιστοποιημένο  για ασύμμετρο πόλεμο.

ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 360ο

• Η αρχιτεκτονική και οι αισθητήρες PSIM επιτρέπουν: Την επιτήρηση και αναγνώριση αερομεταφερόμενων ή θαλάσσιων στρατιωτικών ή πολιτικών σκαφών, φίλιων η εχθρικών

• Η ικανότητα καταπολέμησης επιφανειακών ή ασύμμετρων απειλών

SEA FIRE RADARS: Η νέα γενιά 4 σταθερών πάνελ AESA, 40 πολλαπλών λειτουργιών, εξ ολοκλήρου ψηφιακό και αρθρωτό.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΑΧΗΣ: Το κέντρο ελέγχου όπλων, αισθητήρων, συστημάτων επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου.

Πρόκειται για τον κορμό του «νευρικού συστήματος» των φρεγατών της κλάσης Κίμων που λόγω αυτών των συστημάτων χαρακτηρίζονται και «ψηφιακές» φρεγάτες.

Όλα αυτά λίγες εβδομάδες μετά την 4η Οκτωβρίου οπότε και πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας, παρουσία του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε στη Γαλλία. Τον υποδέχθηκε ο όμολογός του Σεμπαστιέν Λεκορνού και μαζί με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, μετέβει στο ναυπηγείο όπου επιθεώρησε τις εργασίες ναυπήγησης της Φρεγάτας «Νέαρχος».

Με τα πλοία αυτά το πολεμικό ναυτικό αποκτά και την πολύτιμη δυνατότητα αεράμυνας περιοχής. Καθιστά απαγορευτική την πτήση εχθρικών μαχητικών στην περιοχή που κινείται χάριν στους αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER που διαθέτει.

Οι φρεγάτες της κλάσης Κίμων έχουν την δυνατότητα να διασυνδεθούν με όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μπορούν δηλαδή την τακτική και όχι μόνο εικόνα του πεδίου που θα σχηματίζουν με τα ραντάρ τους να την μεταδίδουν ταυτόχρονα σε Rafale, Viper και άλλα «έξυπνα» οπλικά συστήματα και πλατφόρμες.

Με το χρονοδιάγραμμα να τηρείται μέχρι στιγμής κανονικά, η φρεγάτα Κίμων θα παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για δοκιμές στις αρχές του 2025 για να ακολουθήσει προς το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου η επόμενη φρεγάτα. Η Νέαρχος.

Στο περιθώριο της τελετής ο Έλληνας υπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Ο Νίκος Δένδιας είπε κατά την διάρκεια της τελετής μεταξύ άλλων τα εξής:

Δεν θα σας κρύψω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Είναι ορόσημο της συνεργασίας Ελλάδας Γαλλίας

Η απόκτηση της Φρεγάτας Κίμων είναι περηφάνια για το ΠΝ. Ο Κίμων συνεχίζει την παράδοση 2500 ετών

Αποτελεί παράγοντα ναυτικής υπεροχής. Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου δεν νοείται λοιπόν ΠΝ χωρίς δυνατότητες πέραν του ορίζοντα

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Μέδουσα»: Τα σενάρια της άσκησης μετά από απουσία ενός έτους

e-enimerosi

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi