Άρθρα Ρεπορτάζ

Η διασπορά πρέπει να είναι ενωμένη.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

 

Η διασπορά της Γερμανίας βίωσε δύο σημαντικές παρελάσεις στη Στουτγκάρδη, η κάθε μία με τη δική της ξεχωριστή σημασία και οργάνωση. Η πρώτη παρέλαση διοργανώθηκε τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821 από μια ισότιμη 14μελή επιτροπή στη Στουτγκάρδη με κινητήριες δυνάμεις την Ομοσπονδία Βάδης-Βυρτεμβέργης και τη Συνομοσπονδία Γερμανίας, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Η δεύτερη παρέλαση οργανώθηκε από τον νέο φορέα “Ομογένεια Γερμανίας”, ο οποίος επέβαλε ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή την εγγραφή των ενδιαφερόμενων συλλόγων στον φορέα και την καταβολή συμμετοχής 10€.

Ποιος σύλλογος δεν θα το έκανε για να μπορέσουν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν;

Στη διάρκεια της διοργάνωσης των παρελάσεων, η “Ομογένεια” ανέφερε την “επιβεβαιωμένη χορηγία” από την γνωστή αεροπορική εταιρεία χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει δημοσιευμένο έγγραφο που να το επιβεβαιώνει. Έτσι, η λέξη “επιβεβαιωμένη” χρησιμοποιείται με εισαγωγικά, σημειώνοντας την αβεβαιότητα γύρω από αυτή τη χορηγία.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το e-enimerosi έκανε προσπάθεια και ζήτησε μια συνέντευξη από τον πρόεδρο της “Ομογένειας Γερμανίας” ωστόσο πήραμε την απάντηση ότι έχει ήδη γίνει μια σχετική ενημέρωση και ρεπορτάζ.

Πρόσφατα όμως, στα χέρια της e-enimerosi ήρθε ένας φάκελος, δυστυχώς χωρίς αποστολέα, που περιείχε καταγγελίες σχετικά με το κοστολόγιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Οι καταγγελίες αναφέρονταν ότι υπάρχει μια μεγάλη οικονομική τρύπα της εκδήλωσης, με τους ιθύνοντες της παρέλασης να ζητούν πλέον από φορείς να συμβάλλουν για την κάλυψη των οικονομικών εξόδων που προέκυψαν πιθανότατα από λάθος διαχείριση μιας τόσο εκτενούς και απαιτητικής εκδήλωσης. Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν ανησυχία και οδήγησαν σε περαιτέρω έρευνα και επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να διαλευκανθεί η κατάσταση. Από την πλευρά της διοικούσας επιτροπής, αναφέρθηκε σε επικοινωνία με φορείς ότι η επιβεβαιωμένη χορηγία από την αεροπορική εταιρεία δεν καλύφθηκε ολόκληρη, με αποτέλεσμα η επιτροπή να βρεθεί να καλύπτει ένα μέρος του κόστους μεταφοράς της προεδρικής φρουράς. Επιπλέον, το κόστος των κιγκλιδωμάτων και των κεντρικών δρόμων αποδείχθηκε τέσσερις φορές υψηλότερο από την αρχική προσφορά, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση της επιτροπής.

Αυτές οι εξελίξεις προκάλεσαν έντονη ανησυχία και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.
  • Ποιος ο λόγος της ακύρωσης της επιχορήγησης από την αεροπορική εταιρεία, μήπως ζητήθηκαν από την εταιρεία να κοστολογηθούν όλα τα έξοδα;
  • Μήπως δεν πήραν τις αναμενόμενες απαντήσεις και έτσι διέκοψαν την χρηματοδότηση;
  • Γιατί το κόστος των κιγκλιδωμάτων ήταν τέσσερις φορές πάνω από το συμφωνηθέν;
  • Ποιος ο λόγος να αναιρέσει την αρχική συμφωνία ο δήμος της Στουτγκάρδης και έτσι να επιβαρυνθεί η πλευρά της Ομογένειας Γερμανίας με ένα τεράστιο επιπλέον κόστος;
  • Έχοντας και την πληροφορία ότι το πλεόνασμα της πρώτης εκδήλωσης ήταν περίπου 6000€, γιατί δεν αναρτάται ο ισολογισμός της δεύτερης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ομογένεια Γερμανίας και αντ’ αυτού ζητούν από τους υπόλοιπους συλλόγους να συμβάλλουν οικονομικά;

Κλείνοντας, η e-enimerosi επιδιώκει να αναδείξει την κατάσταση με τρόπο ισορροπημένο και δίκαιο, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία εντός της ομογένειας, ώστε να υπερνικηθούν οι προκλήσεις και να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των μελών της, πάντα με σεβασμό στις διαφωνίες και αναζητώντας λύσεις που ωφελούν το σύνολο.

Η έρευνα θα συνεχίσει και θα γίνουν και συγκεκριμένες ερωτήσεις τόσο στην αεροπορική εταιρεία όσο και στην πόλη της Στουτγκάρδης.

ΥΓ: Η όποια διαφωνία ή διαφωνίες είναι καλό να υπάρχουν, γιατί με αυτόν τον τρόπο βελτιωνόμαστε όλοι, τα αρνητικά μπορούμε να τα κάνουμε θετικά.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα από το facebook ”ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ”

Σχετικές αναρτήσεις

O ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

e-enimerosi

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

e-enimerosi

Ταμέρ Τσιλιγκίρ: Αλλαγή της παθητικής στάσης της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

e-enimerosi