Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεο

Η διατροφή στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Συζήτηση στο κανάλι της e-enimerosi  στο YouTube παραχώρηση η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Δήμητρα Αναγνώστου,  έδωσε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει στην εποχή που ζούμε με τις αυξημένες ταχύτητες στην καθημερινότητά μας.

Η κατάταξη της Ελληνικής κουζίνας η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, η σημαντικότητα της οποίας κατατάσσεται στην μεσογειακή διατροφή μας. Ανέφερε για τις πολλές γλώσσες που γνωρίζει οι οποίες την βοήθησαν να κατανοήσει τις κουζίνες κυρίως στην Μεσόγειο και να κατανοήσει καλύτερα την μεσογειακή διατροφή των χωρών που βρέχονται από την Μεσόγειο θάλασσα, η οποία μεσογειακή διατροφή θεωρείται και η πιο ενδεδειγμένη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σύγχρονο τρόπο ζωής και το πώς θα πρέπει να τρεφόμαστε, μας μίλησε και για την προσωπική της επιλογή στον επαγγελματικό της προσανατολισμό στο κομμάτι της διατροφή και μας ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της δουλειάς της.

Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα βιολογικά προϊόντα και στο πώς θα πρέπει να προσέξουμε τις τροφές μας αλλά και τα λαχανικά τονίζοντας ότι θα πρέπει να τα πλένουμε πάρα πολύ καλά λόγω των πολλών φυτοφαρμάκων. Για την περίοδο της νηστείας μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες, πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την νηστεία.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πώς θα πρέπει να προσεγγίσουμε τα μικρά παιδιά στο να αγαπήσουν τα θαλασσινά και κατ επέκταση γενικότερα και στους ενήλικες.

Μας μίλησε στο πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής αλλά και η διατροφή σήμερα, πόσο έχει αλλάξει η διατροφή μας από τα προηγούμενα χρόνια και η ποιότητα των τροφίμων, και κλείνοντας την σπουδαία συζήτηση έγινε αναφορά στο πως έχει επηρεάσει η τεχνολογία την ποιότητα των τροφίμων και τη σχέση που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη με την διατροφή μας.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ: Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιές: Ο εχθρός του τουρισμού

Χρήστος Μουρτζούκος

Σχολικό κτίριο στο Μόναχο: Να σταματήσει η κοροϊδία στον ελληνισμό του Μονάχου

Χρήστος Μουρτζούκος

Γιώργος Ανθρακεύς: Μόνο στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου για οριοθέτηση με την Τουρκία εφόσον πάμε σε διεθνές δικαστήριο