Άρθρα Ρεπορτάζ

Πολιτικό μυστικό της τεχνητής νοημοσύνης.

Γράφει ο *Ιωάννης Ευθυμιάδης.

Η ραγδαία πρόοδος και εξέλιξη, στηρίζετε σε ερευνητικές νέες μυστικές γνώσεις της τεχνολογίας. Στην ιατρική έχουμε νέους πρωτοπόρους τρόπους ίασης επάνω σε χρόνιων παθήσεων. Παράδειγμα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, όπου τοποθετούνται τεχνητά εμφυτεύματα στον εγκέφαλο.

Παρατηρήσανε ότι οι άνθρωποι αυτοί άρχισαν να επανέρχονται σταδιακά σε μια ικανοποιητική κατάσταση. Επίσης έχουμε ρομποτικές τεχνολογικές εξελίξεις όπου χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες εγχειρητικές επεμβάσεις.

Οι αφάνταστες εξελίξεις θα στηρίζονται επάνω στην μυστική και απόρρητη νέα τεχνολογία, η οποία δεν είναι παρά η γνωστή τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό το απόρρητο μυστικό έμμεσα το ανέφερε σε μια δήλωσή του ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου χαρακτηριστικά είπε αυτός που θα κατέχει την τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει κυρίαρχος στον πλανήτη. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει από την δήλωση του Πούτιν; Στην αναφορά του δεν φαίνεται να έχει κάνει καμία περεταίρω ανάλυση, απλά ήταν ένας τυπικός “ενημερωτικός” λόγος.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Τι μυστικό και απόρρητο κρύβεται πίσω από την αναφορά του;
Ποιός είναι ο πραγματικός στόχος της παγκόσμιας κυριαρχίας;

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα και την κυριαρχία της τεχνολογίας; Τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους μας. Μήπως πρόκειται για τις γνωστές λέσχες των κλαμπ και το περιβόητο ονομαζόμενο ξενοδοχείο της Ολλανδίας Μπίλντερμπεργκ; Πράγματι εκτός από τα μέλη που βρίσκονται στην οργάνωση, o βασικός μυστικός πυρήνας είναι αυτός που παίρνει τις παγκόσμιες μελλοντικές αποφάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τίποτα, τουλάχιστον να είμαστε σωστά ενημερωμένοι ώστε να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας και να μην εμπιστευόμαστε απόλυτα κανέναν. Όλοι αυτοί που θέλουν να κυριαρχούν σε όλους τους χώρους έχουν μια τάση φυσιολογικής ανωμαλίας. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε σε αυτούς, όταν θα κατέχουν την τεχνητή νοημοσύνη τι αποφασιστικές εφαρμογές θα γίνουν στο πλανήτη.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η λειτουργική ζωή για το μέλλον είναι άγνωστη για μας τους παραδοσιακούς απλούς πολίτες.

Προφανώς ο στόχος τους είναι να καταλήξουν οριστικά στην απόφαση που έχουν πάρει. Το επίτευγμα για το μέλλον είναι να μπορέσουν με ένα τεχνητό τρόπο να ελέγχουν όλους τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μόνο μέσο μιας εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης.

Σήμερα η ρομποτική τεχνολογία, υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο λογισμικός προγραμματισμός, στηρίζονται σε αλγεβρικούς μαθηματικούς αλγόριθμους.

Όλοι έχουν ακούσει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την μελλοντική τεχνητή νοημοσύνη. Εκεί υπάρχει όμως ένα ερευνητικό πρόβλημα ως προς την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης.

Το γνωρίζουν πολύ καλά οι επιστήμονες ερευνητές των μαθηματικών. Προσπαθούν να βρουν τα κατάλληλα μαθηματικά των αλγόριθμων. Διότι μέχρι τώρα ο λογισμικός προγραμματισμός των αλγόριθμων στηρίζονταν απλά σε πεπερασμένες αλγεβρικές έννοιες. Η εφαρμογή του λογισμικού της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει οι αλγόριθμοι να προέρχονται από διαφορικές εξισώσεις.
Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει πρώτα να έχουν ανακαλύψει τις άγνωστες και άλυτες διαφορικές εξισώσεις ν μεταβλητών. Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ολοκληρώσιμες διαφορικές εξισώσεις μέχρι τρείς μεταβλητές.

Για να ολοκληρώσουν την εφαρμογή θα χρειαστούν τουλάχιστον τρείς βαθμίδες ανάπτυξης. Σήμερα βρίσκονται στο πρώτο ερευνητικό επίπεδο.

Τι προβλέπουν στο μέλλον για την εξέλιξη, να δημιουργήσουν με την τεχνητή νοημοσύνη ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, ως προς ποιανού όφελος;

Ή θα θέλουν να μεταλλάξουν την φυσική ανθρώπινη νοημοσύνη σε ελεγχόμενη τεχνητή νοημοσύνη;
Το άκρων άωτον του παραλογισμού γίνεται πάντα εφικτό. Όλο το νομικό πλαίσιο θα είναι πλέον εμφυτευμένο στον εγκέφαλο με την νέα νάνο τεχνολογία, τα μελλοντικά σφραγίσματα.
Θα είμαστε όλοι νομοταγής και ελεγχόμενοι πολίτες της νέας άνθρωπο-ρομποτικής γενιάς.

*Ο Ιωάννης Ευθυμιάδης είναι αυγγραφέας – ερευνητής.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιές: Ο εχθρός του τουρισμού

Χρήστος Μουρτζούκος

Σχολικό κτίριο στο Μόναχο: Να σταματήσει η κοροϊδία στον ελληνισμό του Μονάχου

Χρήστος Μουρτζούκος

Παπατζιλίκι του Κοτζιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τάχα δεν παραδώσαμε μακεδονική εθνότητα στους Σκοπιανούς

e-enimerosi