Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεο

Ψηφιακός αναλφαβητισμός και ηλεκτρονικές απάτες.

Στον αέρα του απόδημου παλμού βρέθηκε καλεσμένος ο Μάριος Παπαευσταθίου, Καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών, όπου μας ενημέρωσε για τους κινδύνους που συντρέχουμε από τις ηλεκτρονικές απάτες.

Όπως τόνισε ο Μάριος Παπαευσταθίου, τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αγορές, αλλά όπως και σε κάθε τομέα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσετε θύμα απάτης.

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ακολουθείτε μερικές βασικές οδηγίες για να προστατευτείτε:
  • Επιλέξτε αξιόπιστα καταστήματα: Αγοράζετε από γνωστά και αξιόπιστα καταστήματα με καλές κριτικές και φήμη.
  • Έρευνα πριν αγοράσετε: Κάντε έρευνα για το κατάστημα πριν κάνετε αγορές. Ελέγξτε αν υπάρχουν παράπονα ή κριτικές που αναφέρουν προβλήματα με τις αγορές από αυτό το κατάστημα.
  • Ασφαλείς πληρωμές: Προτιμήστε ασφαλείς μεθόδους πληρωμής, όπως πιστωτικές κάρτες ή αντικαταβολή, που παρέχουν προστασία στον καταναλωτή.
  • Προσοχή στις προσφορές: Αν κάτι φαίνεται υπερβολικά φθηνό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι. Οι απάτες συχνά χρησιμοποιούν την προσφορά ως δόλωμα.
  • Επιβεβαιώστε την ασφάλεια της σελίδας: Πριν κάνετε πληρωμή, βεβαιωθείτε ότι το κατάστημα χρησιμοποιεί ασφαλή σύνδεση (HTTPS) και ότι η διεύθυνση του ιστότοπου είναι σωστή.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Χαρβαλιάς: Για το σχολικό κτίριο στο Μόναχο: <<Πρέπει να τσακιστεί το ελληνικό κράτος να βρει τρόπο να μην κλείσει>>

O ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

e-enimerosi

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

e-enimerosi