Άρθρα ΡεπορτάζΔιασπορά

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού καλωσορίζει την απόφαση της κυβέρνησης για άρση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της βουλής για άρση όλων των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων, αργότερα ήρθε και με ανάρτησή της η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα θέσει την ερχόμενη εβδομάδα και αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα σε διαβούλευση το νέο νόμο για την ψήφο των αποδήμων ο οποίος θα ψηφιστεί προς τα τέλη του μήνα.

Η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού έχοντας ένα μήνα ζωή δείχνει από την αρχή τις προθέσεις του όσον αφορά το λόγο που θέλει να έχει η διασπορά στα πεπραγμένα του Ελληνισμού. Έτσι, μετά και από την δήλωση από το βήμα της βουλής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ανακοινώσεις για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο οποίος ανακοίνωσε πως αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την ψήφο των αποδήμων, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού με δελτίο τύπου χαιρετίζει την απόφαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

«Θέλω να συγκρατήσω το ήπιο κλίμα της συζήτησης και εύχομαι αυτό να διατηρηθεί γιατί αυτό εκφράζει το μήνυμα της ενότητας και της υπευθυνότητας, που εξέπεμψαν οι πολίτες με τη ψήφο τους», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας από όπου και αν κατοικούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού δημιουργήθηκε για να δώσει φωνή στην Ελληνική ομογένεια της διασποράς, θέλει με το λόγο και τις πράξεις του να αναδείξει την διασπορά και να έχει λόγο στα του Ελληνισμού, στο χώρο της διασποράς αλλά και στα πάτρια εδάφη της Ελλάδας. Ένας οργανισμός ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυναμικά και στο μέλλον θα συνεχίσει εξίσου δραστήρια με διάφορα προγράμματα και δράσεις όπου θα προάγουν τον ελληνισμό, τις τέχνες, τον πολιτισμό, τα γράμματα και ότι έχει σχέση με τα ελληνικά ιδεώδη.

Σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού αναφέρει:

<<Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού καλωσορίζει την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει τους ισχύοντες περιορισμούς για την ψήφο των Ελλήνων ομογενών. Θεωρούμε πως τα όσα ανακοινώθηκαν είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση>>.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σχολικό κτίριο στο Μόναχο: Να σταματήσει η κοροϊδία στον ελληνισμό του Μονάχου

Παπατζιλίκι του Κοτζιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τάχα δεν παραδώσαμε μακεδονική εθνότητα στους Σκοπιανούς

e-enimerosi

Θωμάς Γκουδούλας: Στον “αέρα” σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο

e-enimerosi