Αθλητισμός

Στην Αυστρία για προπονήσεις οι πρωταθλητές της ενόργανης ανδρών

Σε προπονητικό καμπ στην Αυστρία θα πάρουν μέρος οι πρωταθλητές της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής ανδρών Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και Αντώνης Τανταλίδης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει σε ενάμιση μήνα στην Στουτγάρδη (4-13 Οκτωβρίου).

Οι τέσσερις πρωταθλητές, που είναι οι κύριοι διεκδικητές των τριών θέσεων που δικαιούται η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία ανδρών, αναχωρούν μεθαύριο (Κυριακή 25/08) με προορισμό το Ίνσμπρουκ, όπου θα παραμείνουν για μία εβδομάδα, μέχρι την επόμενη Κυριακή (01/09). Μαζί τους θα βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχόςκαι η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς.

Κατά την παρουσία τους στο Ίνσμπρουκ, οι Έλληνες εκπρόσωποι θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της εθνικής Αυστρίας και θα προπονούνται παράλληλα με τους «οικοδεσπότες», με στόχο να αλλάξουν παραστάσεις αλλά και να δοκιμάσουν τα προγράμματά τους.

Για τους σπεσιαλίστες των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια και Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο της επανόδου, δεδομένου ότι αμφότεροι είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, πέρσι τον Νοέμβριο στον αριστερό ώμο και φέτος τον Ιανουάριο στον τένοντα του δεξιού δικεφάλου, αντίστοιχα. Από μικροεπέμβαση προέρχεται και ο Αντώνης Τανταλίδης, που είχε απουσιάσει γι’ αυτό τον λόγο από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου, αντίθετα με τον πρωταθλητή του σύνθετου ατομικού Νίκο Ηλιόπουλο, ο οποίος δεν έχει χάσει φέτος ούτε αγώνα.

Η προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών και η διαδικασία επιλογής της τριάδας για την Στουτγάρδη, θα κορυφωθεί μέσα από την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού (14-15 Σεπτεμβρίου), που θα αποτελέσει το επίσημο αγωνιστικό τεστ ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

πηγή: www.ego-gymnastics.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Απίστευτος Τεντόγλου – Χρυσός στο ευρωπαϊκό της Ρώμης με 8.65

Χρήστος Μουρτζούκος

Συνασπισμός δυνάμεων για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Δημήτρης Λίτσας

Ο Ολυμπιακός μας κατέκτησε τον πρώτο συλλογικό ευρωπαϊκό τίτλο.