Διασπορά

Αλβανία: Εθνοκάθαρση καταγγέλλει η «ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ»

Κατά τη διευρυμένη σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης «ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ», την Κυριακή 28 Μαΐου στους Αγίους Σαράντα, με τη συμμετοχή και στελεχών των δομών της Οργάνωσης από Αγίους Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Δρόπολη, Φοινίκι, Χειμάρρα, Κορυτσά, Τίρανα, αλλά και Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α.,

«Συζητήθηκε αποκλειστικά η κατάσταση που δημιουργείται περί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, μετά την πρωτοφανή για κοινωνίες που πρεσβεύουν την ισοπολιτεία και ισονομία φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του, κ. Παντελή Κοκαβέση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Ομόνοια», και συνεχίζει:

Σημειώνουμε επίσης, ότι πέραν της αυθαιρεσίας των διώξεων από την Αστυνομία και την Εισαγγελία, ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η ρητορική βία και η απροκάλυπτη παρότρυνση του Πρωθυπουργού, κ. Έντι Ράμα. Κατ’ εξακολούθηση στοχοποιεί την ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και το σύνολο της καθιστώντας την θύμα πολιτικών χειραγώγησης και καταπίεσης. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό πρόσχημα το διακηρυττόμενο από την Κυβέρνηση περί σεβασμού των δικαιωμάτων της ΕΕΜ. Ανησυχούμε ακόμη πιο έντονα ότι στο βάθος συνδράμει την πολιτική ήπιου διωγμού με στόχο το ξεριζωμό του γηγενούς Ελληνισμού από τα πάτρια. Καλούμε το διεθνή παράγοντα να παρακολουθήσει ακόμη πιο προσεχτικά για το πώς διολισθαίνει ο κρατικός μηχανισμός σε πολιτική με την καλλιέργεια ή τη μη πρόληψη διεθνοτικού και διαθρησκευτικού μίσους.

Υποψιαζόμαστε ότι πέραν από τον άμεσο στόχο που είναι η συνέχιση λεηλασίας της ακινήτου περιουσίας και αποκλεισμού από την οικονομική δραστηριότητα των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ελλοχεύουν πιο επικίνδυνοι στόχοι όπως αυτοί που αναφέρθηκαν.  Επισημαίνουμε ότι η δημιουργία και η συντήρηση αυτού του εχθρικού ανθελληνικού κλίματος περί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, τα μέλη και το σύνολό της, έχει άμεση σχέση κι επηρεάζει σαφώς την αναμενόμενη διαδικασία Απογραφής του Πληθυσμού – Σεπτέμβριο 2023.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω:

  • Αυτονόητα εκφράζουμε την οφειλόμενη συμπαράσταση στα υπό δίωξη στελέχη μας, Φρέντη Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση με την αναγνώριση της θυσίας τους υπέρ του αγώνα για περισσότερη αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Επιμένουμε στην όσο πιο σύντομη ουσιαστική απαλλαγή της δικαιοσύνης από την πίεση κυβερνητικών αλλά και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να αποφασίσει σεβόμενη το νόμο και τα πρότυπα απόδοσης δικαιοσύνης σε καθεστώτα ελεύθερα, δημοκρατικά που τα διέπουν οι αρχές της ισοπολιτείας και ισονομίας για όλους του πολίτες.
  • Σε ό,τι αφορά το ζήτημα ανθρωπιστικής διάστασης του ασθενούς κρατούμενου, Παντελή Κοκαβέση, του οποίου η υγεία απειλείται, ζητούμε την ενεργοποίηση του επιστημονικού κόσμου ώστε αποτραπεί η συνέχιση απάνθρωπης αδιαφορίας πριν να είναι πολύ αργά.
  • Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται, να συμμετάσχει στην καταγγελία του άδικού και παράνομου της φυλάκισης και της κράτησης των στελεχών.
  • Εξουσιοδοτούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίσημη ενημέρωση του διεθνούς παράγοντα: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης για την κατάσταση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τη σχεδιαζόμενη κι ασφυκτική κρατική πίεση.
  • Υπογραμμίζουμε άλλη μια φορά, και με πλήρη επίγνωση της διαμορφωθείσας εσωτερικής κατάστασης στο σώμα της ΕΕΕ, την ανάγκη για επιστροφή στο μέτωπο του ενωτικού αγώνα για την αντιμετώπιση της άκρως αυτής περίστασης που διερχόμαστε με αποκλειστικά υπεύθυνο την ύπουλη επιλογή της Κυβέρνησης των Τιράνων.

Άγιοι Σαράντα, στις 28.05.2023».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διασπορά: Βασίλης Φωτιάδης 1946-2024

e-enimerosi

Legends 2004 – UEFA All Stars: Τιμή στην ομάδα των Πρωταθλητών από τους ομογενείς (Βίντεο)

Χρήστος Μουρτζούκος

Legends 2004 – UEFA All Stars: Όλα έτοιμα για τον σπουδαίο αγώνα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 με τους UEFA All Stars

e-enimerosi