Διασπορά

Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού: Καταδίκη της Αντιδημοκρατικής Κράτησης του Δημάρχου Φρέντι Μπελέρη.

Mετά και τη μεγάλη συγκέντρωση στη Χειμάρα προς υποστήριξη του φυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές, το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού εκφράζει τις ανησυχίες του για την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας.

Το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού εκφράζει τις ανησυχίες του για την παρεμπόδιση της άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, ενώνει τη φωνή του με όλους τους υπόλοιπους για άμεση απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και επίσης εκφράζει πως η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας εξαρτάται από την εδραίωση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Κλείνοντας το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού προτρέπει την Αλβανική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της Δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Καταδίκη της Αντιδημοκρατικής Κράτησης του Δημάρχου Φρέντι Μπελέρη.
Βρυξέλλες, 15 Αυγούστου 2023 
<<Το Ευρωπαϊκό Ιδρύμα Ελληνισμού εκφράζει την ανησυχία του για την αντιδημοκρατική κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη, από τις αλβανικές αρχές.
Οι καταγγελίες του κ. Μπελέρη αποκαλύπτουν μια ανησυχητική πραγματικότητα, όπου η πολιτική παρενόχληση και η παρεμπόδιση της άσκησης των δημοκρατικών του καθηκόντων προκαλούν ανησυχία για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Είναι σαφές πως η προφυλάκιση του κ. Μπελέρη είναι ένα αντιδημοκρατικό βήμα, που στρέφεται ενάντια στην ελευθερία της πολιτικής του έκφρασης και ενάντια στην εξουσία που του παραχωρήθηκε από τους πολίτες της Χειμάρρας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις εκκλήσεις για την άμεση απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας εξαρτάται από την απόλυτη δέσμευση προς την εδραίωση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και απορρίπτονται από την διεθνή κοινότητα.
Το Ευρωπαϊκό Ιδρύμα Ελληνισμού προτρέπει την Αλβανική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τη δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενισχύοντας έτσι την πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση>>.
Επικοινωνία:
Ευρωπαϊκό Ιδρύμα Ελληνισμού
Email: info@eurohellenic-foundation.eu

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Legends 2004 – UEFA All Stars: Τιμή στην ομάδα των Πρωταθλητών από τους ομογενείς (Βίντεο)

Χρήστος Μουρτζούκος

Legends 2004 – UEFA All Stars: Όλα έτοιμα για τον σπουδαίο αγώνα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 με τους UEFA All Stars

e-enimerosi

Viersen: Φιλανθρωπική γιορτή για τα παιδιά από τη ελληνική κοινότητα (Βίντεο)

Χρήστος Μουρτζούκος