Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεοΔιασπορά

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

 

Στον απόδημο παλμό μίλησε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη Πέτρος, για την δικαστική περιπέτεια του πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και έντεκα μήνες με την κατηγορία της εξαγοράς ψηφοφόρων.

Απόφαση του Πρωθυπουργού η υποψηφιότητα του πατέρα μου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ τονίζει στην κάμερα του απόδημου παλμού ο γιος του Πέτρος, σε ένα κόμμα όπου όπως ο ίδιος αναφέρει, η οικογένειά του είναι ενταγμένη στους κόλπους της εδώ και είκοσι χρόνια και πως η υποψηφιότητα του πατέρα μου είναι συμβολική.

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της Αλβανίας βρίσκεται απέναντί μας. Κάνοντας ότι ήταν δυνατό και και εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα, είδαμε ότι ο πατέρας μου δεν πρόκειται ποτέ να ασκήσει τα καθήκοντά του ως ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, έτσι η υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ήταν μονόδρομος, αναφέρει μέσα σε όλα ο Πέτρος Μπελέρης.

Με την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων της Χιμάρας να είναι η αρχή όλων των προβλημάτων στην εθνική ελληνική εθνική μειονότητα τονίζεται πως η ζωή των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου είναι πολύ δύσκολη. Παρόλο που στην περιοχή συμβιώνουν αρμονικά και οι δύο κοινότητες. Με το χαρτί του εθνικισμού που ΄΄παίζει΄΄ όμως ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας να είναι το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή.

Τους τελευταίους έντεκα μήνες είχαμε την στήριξη από όλα τα κόμματα, αλλά από πλευράς Αλβανικής κυβέρνησης έχουμε πρόβλημα γιατί δεν συνεργάζεται, αναφέρει ο Πέτρος Μπελέρης.

Τα τρία διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας:
  1. Περιουσιακό.
  2. Αυτοπροσδιορισμός.
  3. Εκπαίδευση.
Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη στον απόδημο παλμό για την ελληνική ομογένεια.

Μήνυμα έστειλε μέσω του γιού του ο Φρέντι Μπελέρη για συμμετοχή μέσω της επιστολικής ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές των Ελλήνων της διασποράς.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Χαρβαλιάς: Για το σχολικό κτίριο στο Μόναχο: <<Πρέπει να τσακιστεί το ελληνικό κράτος να βρει τρόπο να μην κλείσει>>

O ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

e-enimerosi

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

e-enimerosi