Διασπορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Μπελέρη: «Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τους νόμους της χώρας»

Το μήνυμα στις αλβανικές αρχές ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει να τηρηθεί το γράμμα της εγχώριας νομοθεσίας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη έστειλε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε «γνωρίζουμε την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη) και αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους (της χώρας)».

Ο κ. Μπελέρης παραμένει για πάνω από τρεις μήνες προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί τη δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχικό αξίωμα.

Ο ίδιος μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στην «Κ» έκανε μια διπλή έκκληση για την αποφυλάκισή του, αφενός προς τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και αφετέρου προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Eντι Ράμα, από τον οποίο ζητεί να κάνει την υπέρβαση και «να υποστηρίξει πολιτικά ότι η κράτηση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου δημόσιου λειτουργού δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Διασπορά: Βασίλης Φωτιάδης 1946-2024

e-enimerosi

Legends 2004 – UEFA All Stars: Τιμή στην ομάδα των Πρωταθλητών από τους ομογενείς (Βίντεο)

Χρήστος Μουρτζούκος

Legends 2004 – UEFA All Stars: Όλα έτοιμα για τον σπουδαίο αγώνα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 με τους UEFA All Stars

e-enimerosi