Διασπορά

Βρυξέλλες: Γιορτή για τα 80 Χρόνια της Ελληνικής κοινότητας.

Με αφορμή τα 80 Χρόνια από την πρώτη γραπτή γενική συνέλευση το 1944 η Ελληνική κοινότητα των Βρυξελλών γιόρτασε τα 80 Χρόνια ύπαρξής της, ντύνοντας το Manneken Pis Εύζωνα!! Στην πασίγνωστη Grand Place των Βρυξελλών.

Περίπου 1000 συμπατριώτες μας έδωσαν το παρόν σε αυτή την ιστορική επέτειο και γιορτή στην Grand Place των Βρυξελλών για τα 80 Χρόνια της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων Grand Place του Hotel de Ville “Salles des Milices” στις 13.00 ώρα.

Με χορούς, γεύσεις και φολκλόρ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η καρδιά της Ευρώπης στις Βρυξέλλες χτυπούσε ελληνικά. Τραγουδώντας όλοι μαζί Μελίνα Μερκούρη και επίσης τον εθνικό ύμνο μας μπροστά στο Manneken pis, εκεί όπου ήταν παρούσα και η Υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Κεραμέω, το παρών επίσης έδωσαν η Πρέσβης της Ελλάδος στο Βέλγιο κα Σ. Γράμματά, η Βελγίδα Υπουργός Συντάξεων Karine Lalieux φιλέλληνας με τον Πρόξενο μας κ. Β. Ζαρμπάλη, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Έλληνας Δήμαρχος από τις Ixelles Χ. Δουλκερίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Saint-Gilles Thierry Van Campenhout από το Saint-Gilles μαζί με την πρώτη σύμβουλο του Δημαρχείου Βρυξελλών Delfine Houba το Τάγμα των φίλων του Manneken Pis και φυσικά ο οικοδεσπότης και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, κ. Φίλιππος Κοτσαρίδης.

Η Ελληνική κοινότητα των Βρυξελλών εκφράζει τα θερμά της ευχαριστήρια στους χορευτικούς συλλόγους TRADIDANSE, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Σύλλογο Κρητών Βελγίου, τον σύλλογο της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών “Κερασιά” και το Ελληνικό και διαπολιτιστικό κέντρο.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Οι Ελληνίδες σολίστ, η Ελένη Χαραλάμπους και η Ελλάδα-Αγγελίνα Παύλου σε ρεσιτάλ στην Αυστρία με έργα διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών.

e-enimerosi