Διεθνή

Επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ. <<Η Αμερική εκπαιδεύει και εξοπλίζει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις.>>

Επίθεση στις ΗΠΑ από τον πρόεδρος της Τουρκία, αντιδρώντας στην παρουσία της αμερικανικής ναυτικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και τις αμερικανικές βάσεις στη Συρία.

Επανέλαβε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. «Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν το Ισραήλ χτυπάει νοσοκομεία και χώρους λατρείας; Γιατί δεν μιλάει κανείς γι’ αυτό; Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε μόνο την Χαμάς».

Ο Ερντογάν αντέδρασε έντονα και στην αποστολή με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Ανατολική Μεσόγειο για να προσφέρει στήριξη στο Ισραήλ. «Η Αμερική στέλνει το αεροπλανοφόρο της στο Ισραήλ. Τι κάνει το αεροπλανοφόρο της Αμερικής στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει με όλα αυτά τα πλοία και τα αεροσκάφη που στέλνει; Θα αρχίσουν να κάνουν πολύ σοβαρές σφαγές και θα καταστρέψουν τη Γάζα και τα περίχωρά της».

«Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 αμερικανικές βάσεις στη Συρία. Τι κάνουν οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία; Τι γίνεται με αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Δεν πρέπει να αξιολογηθούν όλα αυτά;».

«Αλλά δυστυχώς, οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας. Όσο η Αμερική καταρρίπτει τα drone μας, η Τουρκία δεν είναι σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ; Μαζί δεν είναι; Πώς το εξηγούμε αυτό; Πώς θα το αξιολογήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει, είμαστε σύμμαχοι, αλλά όταν μας βολεύει, δεν είμαστε;»

«Δυστυχώς η Αμερική εκπαιδεύει και εξοπλίζει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δυστυχώς μετατρέπει αυτά τα μέρη σε λουτρά αίματος, είτε στη Συρία είτε στη Μέση Ανατολή».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να ανακουφίσουμε την τραγωδία που βίωσε ο λαός της Γάζας και να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, γεωγραφικά ενσωματωμένο κράτος της Παλαιστίνης με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Δήλωσε ότι θα μιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον Πούτιν και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για να συζητήσουν το ζήτημα.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

G7: Συμφωνία για δανεισμό $ 50 δισ. στην Ουκρανία

e-enimerosi

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απειλείται από το νέο τανκ της Τουρκίας – Θα τη βοηθήσουν οι Ινδοί

e-enimerosi

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο Γκαντζ από την κυβέρνηση Νετανιάχου

e-enimerosi