Διεθνή

Βουλγαρία: Στους δρόμους οι αγρότες κατά ΕΕ και κυβέρνησης για τα ουκρανικά σιτηρά.

Η υπερψήφιση της άρσης των περιορισμών στα ουκρανικά σιτηρά από το βουλγαρικό κοινοβούλιο, όπως ζήτησε η ΕΕ, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Βούλγαρους αγρότες.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας σε βασικούς κόμβους έκαναν την εμφάνισή τους με τα τρακτέρ και λοιπά αγροτικά τροχοφόρα διαμαρτυρόμενοι για τα όσα πιέζουν την παραγωγή τους αλλά και συμπιέζουν η εξανεμίζουν τα περιθώρια κέρδους.

20 αγροτικές οργανώσεις έχουν ακροβολιστεί σε 50 σημεία της βουλγαρικής επικράτειας μεταξύ των οποίων και η κεντρική αρτηρία από το Μπουργκάς στην Βάρνα.

Θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο για τους Ευρωπαίους αγρότες και δεν περιορίζεται στα ουκρανικά σιτηρά.

«Γιατί η χώρα μας επιτρέπει να μπουν στην αγορά μας τουρκικά σκουπίδια; Για παράδειγμα σταφύλια και να κατρακυλήσουν οι εγχώριες τιμές όταν εγώ δεν λαμβάνω επιδόματα γι’ αυτό;», λέει ο Μάρτιν Πάντσεφ, οινοπαραγωγός.

Η παρουσία της αστυνομίας δεν έχει εμποδίσει τους αγρότες οι οποίοι προχώρησαν στους αποκλεισμούς.

«Διαμαρτυρόμαστε κατά της εισαγωγής σιτηρών, γάλακτος, φρούτων και λαχανικών. Είναι διαμαρτυρία όλου του αγροτικού κόσμου της χώρας κι όχι των παραγωγών σιτηρών», ανέφερε ο αγρότης Τσάνκο Τσάνεφ.

Αν κάτι επέτεινε περισσότερο την οργή των Βούλγαρων αγροτών είναι και οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Ισχυρίζονται ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας τους περιέγραψε ως τρομοκράτες.

«Οι διαδηλώσεις αυτήν την στιγμή φαίνεται ότι γίνονται για ζητήματα που έχουν επιλυθεί ή για αιτήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τον τρόπου που εκείνοι θέλουν διότι οι προθεσμίες δεν είναι εφικτές», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντένκοφ.

Ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται πολλές φωνές και στον πολιτικό κόσμο που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ οι αγρότες σκοπεύουν να διατρανώσουν τα αιτήματά τους στην μεγάλη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στην Σόφια.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Μακρόν και Σολτς αποκαλύπτουν τα σχέδια για την ευρωπαϊκή αεράμυνα: Στο τραπέζι και η ελληνική πρόταση

e-enimerosi

Ράμα: «Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματα σας, όπως η Ελλάδα υποχρέωσε τους αδελφούς μας»

Reuters: «Ναι» Πούτιν σε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, αν «κλειδώσουν» τα εδαφικά κεκτημένα

e-enimerosi