Ενέργεια

Kέρδη στο πετρέλαιο – Άλμα 11,8% στο φυσικό αέριο.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν άνοδο, καθώς η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, έκαμψε τις ανησυχίες, ότι οι πιο επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα επιβάρυνε την οικονομική ανάπτυξη και συνεπώς την κατανάλωση πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα, το Brent σημειώνει άνοδο 0,42% στα 83,01 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI 0,42% στα 76,98 δολάρια το βαρέλι.

Την Τρίτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 3% και σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τις αρχές Ιανουαρίου, μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο ως απάντηση στα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση των 395.000 βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, λιγότερο από την πρόβλεψη για 1,8 εκατ. βαρέλια, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση.

Παράλληλα, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κερδίζει 11,83% στα 47,35 ευρώ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Άλμα πάνω από τα 90 δολάρια στο πετρέλαιο και πτώση στα χρηματιστήρια μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

e-enimerosi

Φυσικό αέριο: Με τις αποθήκες γεμάτες βγαίνει από τον Χειμώνα η ΕΕ.

e-enimerosi

Τέλος οι 3D σεισμικές στην Κρήτη – Αποφάσεις ExxonMobil για γεωτρήσεις.

e-enimerosi