Εθνικά Θέματα

ΕΚΤΑΚΤΟ – Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: «Δεν δέχομαι εντολές από τις ΗΠΑ» – Τουρκικά ΜΜΕ: «Το ΠΝ θα απελευθερώσει κανόνες εμπλοκής!»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις Ευρώπης και Αμερικής για την ανατ. Μεσόγειο.

Εισερχόμενος σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και για το πώς σχολιάζει τη σύσταση του Στέητ Ντιπάρτμεντ να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι δεν σχολιάζει τέτοιες δηλώσεις, πολλώ δε μάλλον ‘εντολές’ και ότι η Τουρκία προχωράει στο πρόγραμμα των γεωτρήσεων κανονικά.

«Εμείς αυτή τη στιγμή προχωράμε το πρόγραμμά μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κάποιοι τί εντολές δίνουν ή πώς βλέπουν το κάθε ζήτημα ή πώς το αξιολογούν, εμείς δεν το σχολιάζουμε. Εμείς ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, στα δυτικά της ανατολικής Μεσογείου, είμαστε στη διαδικασία -ως εγγυήτρια χώρα- να διεκδικήσουμε τα όποια δικαιώματα των ομογενών μας στην «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου«.

Ολόκληρος ο λαός της Κύπρου -και στο νότο και στο βορρά- έχει ίσα δικαιώματα στο ό,τι βγει από αυτά τα νερά και εμείς αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τα ίσα αυτά δικαιώματα των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με το πότε θα επισκεφτεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «ακόμη δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία».

BOMBA TOYΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ

Διάφοροι λογαριασμοί στο twitter αναφέρουν πως η Τυρκία θα αποδεσμεύσει κανόνες εμπλοκής στην Α. Μεσόγειο, το εάν θα εφαρμοστούν, ή όχι μένει να το δούμε!

«Οι κανόνες εμπλοκής θα εφαρμοστούν στο ακέραιο σε οποιαδήποτε απόπειρα παρενόχλησης στο ερευνητικό μας σκάφος από τα Ναυτικό μας και δεν θα υπάρξει καμία επαφή των ναυτικών μονάδων με το αρχηγείο. Τα σκάφη θα δράσουν αυτοβούλως σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανόνες εμπλοκής», αναφέρεται.

πηγή: pentapostagma.gr

Σχετικές αναρτήσεις

62 χρόνια οπισθοχωρήσεων, ο Σιαλμάς, ο Ηλιάκης και οι υπόλοιποι 120 αδικαίωτοι…

e-enimerosi

Γιάννης Βαληνάκης: Η Τουρκία καθημερινά κερδίζει κι εμείς χάνουμε ευκαιρίες που δεν ξανάρχονται

e-enimerosi

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απειλείται από το νέο τανκ της Τουρκίας – Θα τη βοηθήσουν οι Ινδοί

e-enimerosi