Εθνικά Θέματα

Γιασάρ Γκιουλέρ: Συζητήθηκαν «θέματα Αιγαίου» με την Ελλάδα.

Σε νέες αναφορές περί «Γαλάζιας Πατρίδας» προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, τη στιγμή που το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «τονίστηκε στην ελληνική πλευρά ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως «υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Γαλάζιας Πατρίδας και στην πατρίδα των αιθέρων»  αναφέροντας ότι «με το μαχητικό Κααν ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουμε σε νέους στόχους».

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εξοπλιστεί με εγχώρια και εθνικά οπλικά συστήματα, εκτελούν με επιτυχία τα καθήκοντα της υπεράσπισης των συνόρων μέχρι και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, από την υπεράσπιση  των δικαιωμάτων και συμφερόντων της στη Γαλάζια Πατρίδα και την πατρίδα των Αιθέρων, μέχρι και την εκτέλεση ασκήσεων» ανέφερε ο Γκιουλέρ και πρόσθεσε:

«Το εθνικό και εγχώριο μαχητικό της Κααν το οποίο είναι η κόρη του ματιού της, της 21 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Η χώρα έχει γίνει μια [από] τις λίγες χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μαχητικό 5ης γενιάς, ανέβηκε κατηγορία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Έτσι έχει ανοίξει ο δρόμος για να προχωρήσουμε σε νέους στόχους».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και ο εκπρόσωπός του Οντζού Κετσελί αναφέρθηκε στην επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αλλά και στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Επισημαίνεται ότι «με την Ελλάδα συζητήθηκαν θέματα Αιγαίου» χωρίς ωστόσο να δίνονται παραπάνω εξηγήσεις.

«Συζητήθηκαν θέματα όπως ο προγραμματισμός επαφών και επισκέψεων υψηλού επιπέδου, θέματα Αιγαίου, η κατάσταση των μειονοτήτων, οι προξενικές σχέσεις, η παράτυπη μετανάστευση και η συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αμοιβαία προστασία πολιτισμικής κληρονομιάς και η συνεργασία στις διεθνείς υποψηφιότητες των δύο χωρών».

«Τονίστηκε στην ελληνική πλευρά ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση, σε συμφωνία με τη “Διακήρυξη των Αθηνών για τις Φιλικές Σχέσεις και την Καλή Γειτονία” που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο» αναφέρει ο Κετσελί.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: liberal.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μίτσκοσκι: Επιμένει στο σκέτο «Μακεδονία»

Χρήστος Μουρτζούκος

Νέα πρόκληση της Σιλιάνοφσκα – Η ιστοσελίδα της δεν περιέχει την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

e-enimerosi

Προκλητικός ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας: <<Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω>>

Χρήστος Μουρτζούκος