Εθνικά ΘέματαΚοινωνία Κόσμος

Οι Πομάκοι της Ξάνθης απαντούν στην Ασάφογλου: «Δεν είμαστε Τούρκοι. Έχουμε Ελληνική εθνική συνείδηση»

Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του, Εμινέ Μπορουτζή, διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

«Δε μας  προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.

«Το κόμμα είναι τουρκικό. Νοιώθω Τουρκάλα» – Η δήλωση της προέδρου του μειονοτικού κόμματος στην Θράκη «Ανήκω σε μία μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι  έχουν ελληνική εθνική συνείδηση» επισημαίνει και προσθέτει:

Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα.  Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας”.

Τσιγδέμ Ασάφογλου: Ποια είναι η πρόεδρος του μειονοτικού ΚΙΕΦ που δηλώνει Τουρκάλα
«Το θέμα είναι να ακούγεται η φωνή της μειονότητας» υποστηρίζει η νεαρή πολιτικός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Εμινέ Μπορουτζή, με την ιδιότητα του προέδρου του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Πομάκων Ξάνθης καταλήγει λέγοντας:

«Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης,  καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της».

Πηγή: evrosnews 

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο

e-enimerosi

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απειλείται από το νέο τανκ της Τουρκίας – Θα τη βοηθήσουν οι Ινδοί

e-enimerosi

ΝΤΡΟΠΗ σου in.gr

Χρήστος Μουρτζούκος