Εθνικά Θέματα

Συντονισμένη «επίθεση» Τούρκων-Σκοπιανών στην Ελλάδα – «Ουράνιο Τόξο»-DEB ενώνουν τις δυνάμεις τους – Διεκδικούν ανύπαρκτες μειονότητες

Οι φόβοι για τα αρνητικά αποτελέσματα από τις συμφωνίες της κυβέρνησης εθνομηδενιστών με τα Σκόπια παίρνουν σάρκα και οστά. Δυστυχώς, όσο γράφαμε τους τελευταίους μήνες γίνονται πραγματικότητα, με Σκοπιανούς και Τούρκους να ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο το διαμελισμό της Ελλάδας.

Ενώ οι ευρωεκλογές πλησιάζουν, το φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» συνεργάζεται με το ελεγχόμενο από το τουρκικό προξενείο DEB, διεκδικώντας ανύπαρκτες μειονότητας σε ελληνικό έδαφος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Συμφωνία των Πρεσπών ενεργοποίησε όχι μόνο διαδικασίες για αναγνώριση «Μακεδονικής Μειονότητας» στην Ελλάδα, αλλά και τον συντονισμό των ενεργειών με τους μουσουλμάνους στην Θράκη που διεκδικούν την αναγνώριση «Τουρκικής Μειονότητας»

Το DEB, το κόμμα που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές και είναι εργαλείο του Τουρκικού Προξενείου και της Άγκυρας, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Ουράνιο Τόξο το οποίο διεκδικεί ακριβώς το ίδιο, μια ανύπαρκτη μειονότητα.

Αυτό το κοινό σημείο έχει φέρει πολύ κοντά τα δύο κόμματα τα οποία συνεργάζονται στενά ώστε να ακολουθήσουν μια κοινή πολιτική διεκδικήσεων. Σε όλο αυτό, η Ελληνική Πολιτεία και το ΥΠΕΞ παρακολουθούν αμήχανα τις εξελίξεις.

Στην Θράκη έχουν δοθεί οδηγίες να εισχωρήσουν στους συνδυασμούς των δημοτικών εκλογών όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες μουσουλμάνοι που πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο. Έτσι, με την απλή αναλογική στους δήμους και ο τρόπος που θα προκύψουν οι διοικήσεις, η Άγκυρα πιστεύει – και έτσι είναι – ότι θα έχει παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, έχουν δοθεί σαφείς εντολές επίσης κανένας μουσουλμάνος που δεν είναι κοντά στο Τουρκικό προξενείο, να μην στηριχθεί.

Το κόμμα DEB για όσους δε γνωρίζουν αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ. Βασικός πολιτικός στόχος του DEB είναι να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το Τουρκικό προξενείο στη Θράκη χρηματοδοτείται από την Άγκυρα ετησίως με το ποσό των 25.000.000 -30.000.000 για να μπορεί να υλοποιεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της «μητέρας πατρίδας» στην ελληνική αυτή περιοχή και να εξαγοράζονται συνειδήσεις.

Είναι γνωστές οι επαφές και η υποστήριξη που παρέχει το εν λόγω τουρκικό προξενείο στις οργανώσεις και στους συλλόγους της Θράκη που φέρουν στην επωνυμία τους και τη λέξη «τουρκικό…» και στις εκδηλώσεις τους κυματίζει η σημαία της ….«αυτόνομης Δυτικής Θράκης».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μπροστά σε αυτές τις ανησυχητικές εξελίξεις φαίνεται πως παρακολουθεί ατάραχο και χωρίς να ιδρώνει… Με την τακτική της ανοχής που έχει υπάρξει δεκαετίες τώρα κανείς δεν ξέρει τι εκλογικό ποσοστό θα καταγράψει το το DEB στη Θράκη στις ευρωεκλογές.

πηγή: pentapostagma.gr

Σχετικές αναρτήσεις

62 χρόνια οπισθοχωρήσεων, ο Σιαλμάς, ο Ηλιάκης και οι υπόλοιποι 120 αδικαίωτοι…

e-enimerosi

Γιάννης Βαληνάκης: Η Τουρκία καθημερινά κερδίζει κι εμείς χάνουμε ευκαιρίες που δεν ξανάρχονται

e-enimerosi

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απειλείται από το νέο τανκ της Τουρκίας – Θα τη βοηθήσουν οι Ινδοί

e-enimerosi