Γερμανία

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτων για δημιουργία τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα επτά άτομα ως ύποπτα ότι δημιούργησαν μια τρομοκρατική οργάνωση με στόχο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν εισαγγελείς.

Οι ύποπτοι, υπήκοοι του Τουρκμενιστάν, του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν, συνελήφθησαν στο δυτικό γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Γνωρίζονταν μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρό και είχαν εισέλθει στη χώρα από την Ουκρανία λίγο αφού ξέσπασε ο πόλεμος το 2022, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Σχημάτισαν μια τρομοκρατική οργάνωση τον Ιούνιο του 2022 και ήθελαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον στόχων στη Γερμανία.

Προσπαθούσαν να προμηθευτούν όπλα, όμως όταν συνελήφθησαν δεν είχαν συγκεκριμένα σχέδια για κάποια επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελέων.

Εκτός από τον υπήκοο του Κιργιστάν, οι ύποπτοι συνελήφθησαν στη Γερμανία ενώ από τον Απρίλιο 2022 συγκέντρωναν επίσης χρήματα για το Ισλαμικό Κράτος και είχαν επανειλημμένα κάνει μεταφορές χρημάτων προς την οργάνωση στο εξωτερικό.

Οι ολλανδικές αρχές συνέλαβαν σήμερα δύο επιπλέον υπόπτους που συνδέονταν με την οργάνωση, έναν άνδρα από το Τατζικιστάν και τη σύζυγό του, υπήκοο του Κιργιστάν, οι οποίοι κατοικούσαν από το 2022 στην Ολλανδία.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και πως έλαβε τη διαταγή να σχεδιάσει μια επίθεση, αν και τα σχέδια δεν είχαν ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, ανέφεραν σε χωριστή δήλωση ολλανδοί εισαγγελείς.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχική εικόνα, αρχείου REUTERS

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος

Σκόπια: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

e-enimerosi