Γερμανία

Νομιμοποίηση της κάνναβης; Η πλειοψηφία των Γερμανών είναι αντίθετη.

Ο κυβέρνηση θέλει να χαλαρώσει την απαγόρευση της κάνναβης. Όμως, σύμφωνα με έρευνα της Forsa, μόνο μια ισχνή πλειοψηφία των Γερμανών είναι εναντίον της.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για νομιμοποίηση της κάνναβης σε περιορισμένο βαθμό δεν βρίσκουν πλειοψηφία. Μόνο το 44% των Γερμανών είναι υπέρ του, το 52% είναι κατά. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα έρευνας της Forsa για το Stern.de.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το οποίο θα συζητηθεί στην βουλή το φθινόπωρο, οι ενήλικες θα πρέπει στο μέλλον να μπορούν να κατέχουν 25 γραμμάρια κάνναβης και να καλλιεργούν έως και τρία φυτά για προσωπική κατανάλωση. Το προσχέδιο για τους ενήλικες προβλέπει και μη εμπορικούς συλλόγους καλλιέργειας. Οι νέοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κάνναβη επειδή η κάνναβη είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο.

Οι υποστηρικτές των Πρασίνων υποστηρίζουν ιδιαίτερα τα σχέδια της κυβέρνησης. Η ανταπόκριση είναι χαμηλότερη μεταξύ των ψηφοφόρων από το CDU/CSU και το AfD. Υπάρχουν επίσης σαφείς περιφερειακές διαφορές: στη δυτική Γερμανία, το 47% είναι υπέρ της μερικής νομιμοποίησης, στην ανατολική Γερμανία μόνο το 31%.

© Jose Manuel Gelpi / Adobe Stock

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από το forsa του ινστιτούτου έρευνας αγοράς και γνώμης  για τον Όμιλο RTL Γερμανίας στις 17 και 18 Αυγούστου 2023. Βάση δεδομένων: 1002 ερωτηθέντες. Ανοχή στατιστικών σφαλμάτων: +/- 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ακριβές ερώτημα ήταν: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους ενήλικες να κατέχουν και να καλλιεργούν κάνναβη σε περιορισμένο βαθμό. Υπάρχουν ανησυχίες, ωστόσο, γιατί αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την κατανάλωση, με όλους τους κινδύνους και τις παρενέργειες, ειδικά για τους νέους. Πώς το βλέπετε: Πρέπει να επιτρέπεται η κατοχή και η καλλιέργεια κάνναβης όπως έχει προγραμματιστεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή δεν πρέπει να επιτρέπεται όπως είναι τώρα;»

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: © Hannes P. Albert / DPA

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανικοί σιδηρόδρομοι: Ολική αναμόρφωση μετά το φιάσκο του Euro

e-enimerosi

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

e-enimerosi

Συμφωνία στην κυβέρνηση για την διαμάχη του προϋπολογισμού

e-enimerosi