Γερμανία

Οι πρώτες μεγάλες προειδοποιητικές απεργίες στην Γερμανία έρχονται πάλι.

Στο γύρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους υπαλλήλους του ομοσπονδιακού κράτους, το συνδικάτο ver.di κάλεσε για τις πρώτες μεγάλες προειδοποιητικές απεργίες σήμερα το πρωί.

Επίκεντρο των απεργιών είναι το Αμβούργο. Στο πλαίσιο της διαμάχης των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα στις ομοσπονδιακές πολιτείες, πραγματοποιούνται σήμερα οι πρώτες μεγάλες προειδοποιητικές απεργίες. Το συνδικάτο ver.di κάλεσε τους κρατικούς υπαλλήλους στο Αμβούργο, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και το Βερολίνο να σταματήσουν την εργασία τους. Σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, το ver.di αντιδρά σε έλλειψη προσφοράς από την κοινότητα των συλλογικών διαπραγματεύσεων των γερμανικών κρατών κατά τις διαπραγματεύσεις στο Πότσνταμ.

Στο Αμβούργο πραγματοποιούνται προειδοποιητικές απεργίες σε κρατικές εταιρείες, σχολεία, περιφερειακά γραφεία, κέντρα εργασίας και την πυροσβεστική υπηρεσία. Στο Schleswig-Holstein, τα πανεπιστήμια, η προστασία των ακτών και η διοίκηση οδοποιϊας είναι μεταξύ εκείνων που επηρεάζονται. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της πρόωρης βάρδιας στο Konzerthaus του Βερολίνου θα πρέπει να σταματήσουν την εργασία τους. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί το πρωί, ιδιαίτερα στο Αμβούργο και το Σλέσβιχ.

Τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων σε ένα μήνα.

Το σωματείο των υπηρεσιών απαιτεί 10,5% περισσότερο εισόδημα για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, αλλά τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερα το μήνα. Τα νεαρά ταλέντα θα πρέπει να λάβουν 200 ευρώ περισσότερα και οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να προσληφθούν για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, η Ένωση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων των Γερμανικών Κρατών (TdL) και ο διαπραγματευτής της, ο γερουσιαστής Οικονομικών του Αμβούργου Andreas Dressel (SPD), το κατέστησαν σαφές στο δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων την Παρασκευή ότι θεώρησαν τις απαιτήσεις υπερβολικά υψηλές και μη προσιτές.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για το 1,1 εκατομμύριο εργαζόμενους στις ομοσπονδιακές πολιτείες εκτός της Έσσης ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου. Ένας τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Πότσνταμ.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

AfD: Παραιτήθηκε από την προεδρεία του κόμματος ο Μαξιμίλιαν Κρα

e-enimerosi

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος