Άρθρα ΡεπορτάζΓερμανία

Συμφωνία της Deutsche Bahn με τα συνδικάτα για τις μισθολογικές διαφορές.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Μετά από μήνες διαφορών και απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τα τέλη Μάρτη και τον Απρίλη, φαίνεται πως υπάρχει διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και της Deutsche Bahn, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί αργά σήμερα το βράδυ.

Στις διαπραγματεύσεις με την διαιτησία, τα συνδικάτα φαίνεται πως βρήκαν την συμβιβαστική λύση και έτσι προβλέπεται μία σταδιακή αύξηση κατά 410 ευρώ συνολικά, αυτό ανακοίνωσε η ομάδα της διαιτησίας νωρίτερα σήμερα στο Πότσνταμ.

Η δικηγόρος επι των εργασιακών Heide Pfarr του SPD και ο πρώην υπουργός Άμυνας και Εσωτερικών Thomas de Maizière του CDU, θέλουν να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα σήμερα αργά το βράδυ. Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τη διαιτησία ξεκίνησε προ περίπου 10 ημερών στις 17 Ιουλίου, αφού προηγουμένως δεν είχαν βρει σημείο σύγκλισης η Deutsche Bahn και η ένωση σιδηροδρόμων και μεταφορών.

Να ενημερώσουμε, πώς μέσα από την σελίδα μας όπως γράφαμε για το ρεπορτάζ, τα συνδικάτα είχαν ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την διαιτησία. Το EVG είχε ξεκινήσει τον γύρο των διαπραγματεύσεων με τις απαιτήσεις να είναι τουλάχιστον στα 650 ευρώ το μήνα ή 12% για τους υψηλόμισθους. Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων Η Deutsche Bahn δεν είχε δεχθεί τις αυξημένες απαιτήσεις των συνδικάτων και έτσι συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καμία απεργία μέχρι το φθινόπωρο, εάν η διαπραγμάτευση είναι επιτυχής.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι εργαζόμενοι να χρειάζονται μια πραγματικά σημαντική αύξηση ενόψει του πληθωρισμού», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου Μάρτιν Μπέρκερτ της Augsburger Allgemeine . «Διαφορετικά, η έλλειψη εργαζομένων στους σιδηροδρόμους θα γίνει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα».

Εάν οι συνομιλίες με την διαιτησία είναι επιτυχείς, οι επιβάτες μπορούν να αναπνεύσουν με ανακούφιση μέχρι το φθινόπωρο. Τότε δεν θα υπάρχει πλέον απειλή για προειδοποιητικές απεργίες ή απεργίες από το EVG. Ωστόσο, οι επόμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις με τη μικρότερη Ένωση Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL), η οποία ανταγωνίζεται την EVG στη σιδηροδρομική εταιρεία για επιρροή και μέλη, αναμένεται το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
Φωτογραφία αρχείου

Σχετικές αναρτήσεις

AfD: Παραιτήθηκε από την προεδρεία του κόμματος ο Μαξιμίλιαν Κρα

e-enimerosi

Παπατζιλίκι του Κοτζιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τάχα δεν παραδώσαμε μακεδονική εθνότητα στους Σκοπιανούς

e-enimerosi

Η Γεωστρατηγική και ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης!!!

Χρήστος Μουρτζούκος