Γερμανία

Το φάρμακο απώλειας βάρους Wegovy μπορεί να συνταγογραφηθεί στη Γερμανία από αύριο Δευτέρα.

Το χάπι για την απώλεια βάρους έρχεται τώρα και στην αγορά της Γερμανίας. Ο κατασκευαστής αναμένει υψηλή ζήτηση – και ζητά από τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν το φάρμακο “υπεύθυνα”.

Ένα προϊόν αδυνατίσματος που προκαλεί σάλο είναι πλέον διαθέσιμο και στα φαρμακεία της Γερμανίας. Από τη Δευτέρα, οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν το Wegovy σε ασθενείς με παχυσαρκία, ανακοίνωσε ο δανός κατασκευαστής Novo Nordisk. Στη συνέχεια, τα φαρμακεία μπορούν επίσης να παραγγείλουν το συνταγογραφούμενο φάρμακο από χονδρεμπόρους.

Η Novo Nordisk αναμένει υψηλή ζήτηση και περιορισμένη προσφορά. Ως εκ τούτου, η φαρμακευτική εταιρεία ζητά από τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν το φάρμακο «υπεύθυνα». Η Novo Nordisk καθορίζει την τιμή πώλησης στο φαρμακείο μιας μερίδας τεσσάρων εβδομάδων για την υψηλότερη δόση στα 300 ευρώ. Τα έξοδα δεν καλύπτονται από τις νόμιμες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας.

Το Wegovy έχει εγκριθεί στην ΕΕ από τις αρχές του 2022. Το δραστικό συστατικό σεμαγλουτίδη που περιέχει προορίζεται να υποστηρίξει την απώλεια βάρους και τον έλεγχο μαζί με δίαιτα και άσκηση. Προορίζεται κυρίως για άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 30 ή περισσότερο, δηλαδή παχύσαρκα. Το φάρμακο χορηγείται μία φορά την εβδομάδα και οι ασθενείς μπορούν να το κάνουν μόνοι τους την ένεση.

Το ενεργό συστατικό διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επίσης επειδή ορισμένες διασημότητες λέγεται ότι έχασαν βάρος με αυτό. Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της εμφάνισής του εκτός από τη νηστεία, ο τεχνολογικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανέφερε το όνομα του φαρμάκου. Σε μια μελέτη, οι ασθενείς που έλαβαν μία δόση σεμαγλουτίδης την εβδομάδα μαζί με αλλαγές στον τρόπο ζωής έχασαν κατά μέσο όρο περίπου 15% σε βάρος μετά από 68 εβδομάδες. Μια ομάδα σύγκρισης που έλαβε ένα εικονικό φάρμακο έχασε μόνο ένα 2% κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με το New England Journal of Medicine.

 Ενέσεις για την απώλεια βάρους: Σετ τεσσάρων εβδομάδων αξίας 300 ευρώ. Φωτογραφία: Jim Vondruska / REUTERS

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
hej/dpa-AFX Αρχική εικόνα: Jim Vondruska / REUTERS

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος

Σκόπια: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

e-enimerosi