Ιατρική Βιολογία

Η Bayer αναβαθμίζει τη συνεργασία της με νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της ψηφιακής υγείας

Digital Health: Το πρόγραμμα G4A Partnerships εστιάζει στην από κοινού δημιουργία και ανάπτυξη  συνεργειών.

Πρωτοπόρος στη συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της ψηφιακής υγείας, η Bayer κάνει το επόμενο βήμα και εστιάζει σε συνεργασίες με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε λύσεις ψηφιακής υγείας όπως ψηφιακή θεραπευτική, τεχνητή νοημοσύνη για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων και πλατφόρμες αλληλεπίδρασης με ασθενείς.

G4A Partnerships

Για να το επιτύχει αυτό, η Bayer συνδυάζει το πρόγραμμα G4A Partnerships και επικεντρώνεται σε μακροπρόθεσμες συνεργασίες και επενδύσεις. «Το οικοσύστημα λύσεων ψηφιακής  υγείας έχει ωριμάσει και πλέον στον κλάδο υπάρχουν ορισμένες πολύ αξιόλογες και ανεπτυγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις. Θέλαμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία για τους επιχειρηματίες να συνεργαστούν με τη Bayer και να αναπτύξουμε από κοινού και πιο γρήγορα καινοτόμες λύσεις. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε» δήλωσε ο Eugene Borukhovich, Global Head of Digital Health στη Bayer.

Τα υφιστάμενα τρία προγράμματα (Accelerator, Dealmaker και Generator) συνδυάζονται για να σχηματίσουν το πρόγραμμα G4A Partnerships, μια κοινή πρωτοβουλία που στοχεύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Στη συνέχεια θα καθοριστούν συγκεκριμένες επιχειρηματικές προκλήσεις για τις οποίες οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν τις προτεινόμενες λύσεις τους. Οι καταλληλότερες προσεγγίσεις θα αναπτυχθούν στη συνέχεια σε συνεργατικές ομάδες με τη Bayer.

Εκτός από αρχική χρηματοδότηση (από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ), οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση μόλις επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν οριστεί από κοινού. Οι αρχικοί επιχειρηματικοί στόχοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η Zsuzsanna Varga, Επικεφαλής του προγράμματος G4A Partnerships δήλωσε σχετικά «Για εμάς κομβικό ρόλο διαδραματίζει η ανάπτυξη νέων λύσεων για την υγεία, λύσεων που μπορούν να αλλάξουν την εμπειρία της υγείας. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι μακροχρόνιες συνεργασίες με εταιρείες ψηφιακής υγείας που μοιράζονται το ίδιο πάθος και όραμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό.»

Η Bayer συνδυάζει τις ψηφιακές πρωτοβουλίες του Ομίλου με το όνομα G4A (πρώην Grants4Apps). Εκτός από τον εντοπισμό νέων τεχνολογιών, επιχειρηματικών μοντέλων και τάσεων της αγοράς, οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν τη συνεργασία με νεοσύστατες επιχειρήσεις. Από τη δημιουργία της πρωτοβουλίας το 2013, η Bayer έχει υποστηρίξει πάνω από 149 εταιρείες ψηφιακών λύσεων υγείας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα 29 άμεσες συνεργασίες με εταιρείες όπως τις Agamon, KinAptic, Turbine, και xbird. Η Bayer εφαρμόζει τώρα το G4A σε 12 χώρες, αναπτύσσοντας και προωθώντας συνεργατικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2017, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 99.800 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,4 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,5 δις.

πηγή: iatrikostypos.com

Σχετικές αναρτήσεις

Το «έξυπνο» αντιβιοτικό μπορεί να σκοτώσει τα θανατηφόρα βακτήρια, ενώ συγκρατεί το μικροβίωμα

Καρκίνος: Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι προσπάθησαν να τον θεραπεύσουν

e-enimerosi

”Θαύμα”(;) στην ιατρική – Εταιρεία ισχυρίζεται ότι βρήκε μέθοδο μεταμόσχευσης κεφαλιού

e-enimerosi