Κοινωνία Κόσμος

Ανακαλύφθηκε αρχαίος λύκος 44.000 ετών

Ένας αρχαίος λύκος με τα τρομακτικά του δόντια άθικτα αποκαλύφθηκε μέσα από τον μόνιμο πάγο της Σιβηρίας, μετά από 44.000 χρόνια!

Οι ειδικοί λένε ότι ο ενήλικος αρσενικός λύκος που βρέθηκε στη Γιακουτία της ανατολικής Ρωσίας , έχει εκπληκτικά διατηρημένο τρίχωμα, ακόμη και όργανα, καθώς και δόντια και οστά. 

Μεταφέρθηκε στο εργαστήριο του Μουσείου Μαμούθ του Βορειοανατολικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου στο Γιακούτσκ, όπου υποβάλλεται σε αυτοψία

Τα αρχαία υπολείμματα που βρέθηκαν στο μόνιμο πάγο της Σιβηρίας  είναι από τα πιο πλήρη που έχουν βρεθεί ποτέ επειδή ο πάγος εμποδίζει την αποσύνθεση της οργανικής ύλης.

Ο λύκος ανακαλύφθηκε από ντόπιους το 2021 στον μόνιμο παγετό σε βάθος περίπου 40  μέτρων, δίπλα στον ποταμό Tirekhtyakh στην περιοχή Abyi της Γιακουτίας, την πιο κρύα περιοχή της Ρωσίας.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι ο παλαιότερος λύκος που υποβλήθηκε ποτέ σε τέτοια αυτοψία – και ακόμη και το στομάχι του έχει επιζήσει.

«Το στομάχι του παρέμεινε απομονωμένο, χωρίς μόλυνση», είπε ο Δρ Άλμπερτ Προτοπόποφ, επικεφαλής του Τμήματος Μελέτης Πανίδας Μαμούθ της Ακαδημίας Επιστημών της Γιακουτίας.

«Ως αποτέλεσμα της ανατομής, ελπίζουμε να έχουμε μια στιγμιαία διατομή του βιώματος της αρχαίας περιόδου του Πλειστόκαινου.

«Ήταν ένα δραστήριο και μεγάλο αρπακτικό και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τι έτρωγε.

«Επιπλέον, το στομάχι του περιέχει τα υπολείμματα αυτού που κατανάλωσε το θήραμά του».

Ο Δρ Μαξίμ Τσεπράσοφ, επικεφαλής του Εργαστηρίου του Μουσείου Μαμούθ, είπε: «Αφαίρεσε ένα δόντι από το ζώο – έναν  προγόμφιο –  προκειμένου να διαπιστωθεί η βιολογική ηλικία του ευρήματος.

Οι επιστήμονες λένε πως με βάση την φθορά των δοντιών και την σκελετική ανάπτυξη του ζώου, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ενήλικο αρσενικό.

Ο καθηγητής Artemy Goncharov, επικεφαλής του εργαστηρίου Functional Genomics and Proteomics στο Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής, είπε ότι τέτοιες έρευνες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγχρονα οφέλη.

«Βλέπουμε ότι ζωντανά βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στα ευρήματα απολιθωμάτων ζώων για χιλιετίες, λειτουργώντας ως μάρτυρες εκείνων των αρχαίων χρόνων», είπε.

«Ελπίζουμε σε καλά αποτελέσματα που θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε περαιτέρω πώς ήταν οι αρχαίες μικροβιακές κοινότητες, ποια λειτουργία εκτελούσαν και πόσο επικίνδυνα παθογόνα βακτήρια αντιπροσωπεύονταν στη δομή τους.

«Είναι πιθανό να βρεθούν μικροοργανισμοί που μπορούν να εφαρμοστούν στην ιατρική και τη βιοτεχνολογία ως πολλά υποσχόμενοι παραγωγοί βιολογικά δραστικών ουσιών.

«Ως εκ τούτου, αυτή η έρευνα έχει ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news.
πηγή Με πληροφορίες από The Daily Mail

Σχετικές αναρτήσεις

Έλλειψη αυτοελέγχου σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων; ΜΕΡΟΣ 2ο / ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εβίτα Μανούδη

Φλώρινα: Άγρια δολοφονία 31χρονου – Ερωτική αντιζηλία βλέπει η αστυνομία

e-enimerosi

Έλλειψη αυτοελέγχου σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων; ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εβίτα Μανούδη