Κοινωνία Κόσμος

Ημέρα του Carousel – Μια γιορτή αφιερωμένη στην πιο διασκεδαστική εφεύρεση

Όταν ακούμε τη λέξη καρουσέλ, στο μυαλό μας έρχονται υπέροχα σχέδια αλόγων με όμορφα χρώματα, χρυσούς στύλους και χαρούμενη μουσική.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1800, τα καρουζέλ έχουν να κάνουν με τα παιδιά και με τα χαμόγελά τους ενώ γυρίζουν γύρω  γυρώ  και αποτελούν τεράστιο μέρος της αμερικανικής ιστορίας.

Μάθετε για την Ημέρα του Carousel ή αλλιώς Carousel Day

Ο σκοπός της Ημέρας Carousel είναι να τιμήσει αυτήν την απίστευτη εφεύρεση. Πρόκειται για ένα από τα πιο άμεσα αναγνωρίσιμα παιχνίδια σε μεγάλους πολυχώρους και λούνα παρκ.

Παλιότερα, εκτός από τα ξύλινα άλογα που μπορούσε κανείς να ιππεύσει, υπήρχαν και άλογα πολέμου, άλογα για παρέλαση, ινδικά πόνι, ζώα της ζούγκλας, της φάρμας και του δάσους. Υπήρχαν ακόμη σκυλιά, γάτες, αρκουδάκια, και μυθικά τέρατα. Ο,τιδήποτε μυθικό, μπορούσε να το ιππεύσει κανείς στο καρουσέλ. Αυτό και μόνο το έκανε ξεχωριστό.

Για να τιμηθεί ο William Schneider που πατεντάρισε το καρουσέλ το 1871, δημιουργήθηκε αυτή η μέρα από την Εθνική ένωση καρουζέλ των Η.Π.Α.

Το καρουσέλ στην Ευρώπη

Garosello ή Carosella πήρε το όνομά του από Ιταλούς και Ισπανούς θεατές, οι οποίοι το έφεραν σιγά σιγά και στην Ευρώπη, όπου και τελειοποιήθηκε από τους Γάλλους.

Τα ωραιότερα καρουσέλ και πού θα τα βρείτε

Τα καρουσέλ που θα δείτε στη gallery που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα για διαφορετικούς λόγους. Το carousel Jane στη Νέα Υόρκη βρίσκεται μέσα σε ένα γυάλινο κουτί ενώ το Stoomcarrousel είναι το πιο παλιό καρουσέλ και γιορτάζει την ενέργεια του ατμού. Κατασκευάστηκε το 1895 και ταξίδεψε σε πολλά μέρη, μέχρι που κατέληξε το 1956 στο πάρκο Efteling στην Ολλανδία.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν μερικά από τα πιο μαγικά καρουσέλ που υπάρχουν στον κόσμο:

 

Wisconsin’s House on the Rock (Wisconsin) πηγή φωτογραφίας: eu.jsonline.com
The Musée des Arts Forains (Παρίσι) πηγή φωτογραφίας: en.parisinfo.com
The Stoomcarrousel (Ολλανδία) πηγή φωτογραφίας:efteling.com
Jane’s Carousel – Brooklyn (Νέα Υόρκη) πηγή φωτογραφίας:nycgo.com

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Έλλειψη αυτοελέγχου σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων; ΜΕΡΟΣ 2ο / ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εβίτα Μανούδη

Φλώρινα: Άγρια δολοφονία 31χρονου – Ερωτική αντιζηλία βλέπει η αστυνομία

e-enimerosi

Έλλειψη αυτοελέγχου σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων; ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εβίτα Μανούδη