Κοινωνία Κόσμος

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να βρω τον τάφο του «Άη Βασίλη»

Περιέχει η σαρκοφάγος της Αττάλειας τα λείψανα του Αγίου Νικολάου;. Φωτογραφία AA
Η σαρκοφάγος που βρίσκεται στην πόλη της Αττάλειας (στην Τουρκία), και σχετίζεται με τον Άγιο Νικόλαο, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα λείψανα που βρέθηκαν στο σαρκοφάγο ανήκουν πράγματι στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Άγιος Νικόλαος, γνωστός για το έργο του ως Επίσκοπος της Μύρας, πέθανε το 343 μ.Χ. στην πόλη Μύρα (σημερινή Demre στην Τουρκία), και η θρυλική κληρονομιά του συνδέεται στενά με την περιοχή. Μετά τον θάνατό του, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην Ιταλία και την πόλη Μπάρι, όπου η εκκλησία του Αγίου Νικολάου έχει τα λείψανα.

Η σαρκοφάγος στην Αττάλεια είναι μέρος ενός αρχαιολογικού χώρου που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, και κάποια στοιχεία που βρέθηκαν εκεί δείχνουν ότι μπορεί να σχετίζεται με τη ζωή του. 

Η φωτογραφία που αναφέρετε μπορεί να δείχνει κάποια νέα ανακάλυψη ή εικόνα του μνημείου, όμως δεν υπάρχουν αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία για να αποδείξουν ότι τα λείψανα είναι του Αγίου Νικολάου.

Η ανασκαφή στην περιοχή της Αττάλειας, υπό την καθοδήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ebru Fatma Findik από το πανεπιστήμιο Hatay Mustafa Kemal, είναι ένα σημαντικό έργο που έχει προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον. Η ανασκαφή, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κληρονομία για το Μέλλον» και με την υποστήριξη του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει αποκαλύψει μια σαρκοφάγο από ασβεστόλιθο, η οποία πιθανόν να έχει σχέση με τον Άγιο Νικόλαο ή άλλες σημαντικές προσωπικότητες της εποχής.

Ο σαρκοφάγος έχει εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αλλά οι ανασκαφές είναι ακόμα σε εξέλιξη. Ο στόχος είναι η ανακάλυψη τυχόν επιγραφών, οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν φως στα περιεχόμενα της ταφής και να βοηθήσουν στην ακριβή χρονολόγηση του μνημείου. Μέχρι στιγμής, μόνο το κλείσιμο της σαρκοφάγου έχει αποκαλυφθεί και μόνο ένα μικρό τμήμα του ταφικού θαλάμου έχει εξεταστεί.

Αυτό το εύρημα ανοίγει νέες προοπτικές για την κατανόηση των ταφικών πρακτικών και της ιστορίας της περιοχής κατά την περίοδο του Αγίου Νικολάου, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με την ταυτότητα των λειψάνων ή τη σύνδεση με τον Άγιο Νικόλαο.

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news.

Υποστηρίξτε την προσπάθεια των συντελεστών της e-enimerosi.com Η οποία ενημερώνει για όλα τα θέματα του ελληνισμού αλλά και του κόσμου. Μια σελίδα φτιαγμένη με αγάπη από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Μιας ιστοσελίδα της διασποράς με έδρα την Γερμανία και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κάντε την δική σας δωρεά εδώ για να βοηθήσετε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί χάνεις χρήματα στις επενδύσεις; Οι 7 κυριότεροι λόγοι!

Εβίτα Μανούδη

Δέκα χρόνια από το «Charlie Hebdo» – Η Ισλαμική τρομοκρατία είναι ακόμα εδώ

Χρήστος Μουρτζούκος

Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Θιβέτ

e-enimerosi