Κοινωνία Κόσμος

Ταξιδιωτικό γραφείο εξαπάτησε τουλάχιστον 15 σχολεία – Πήραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο μοιάζει η περιπέτεια που έζησαν μαθητές και καθηγητές σχολείου στο Ίλιον, το οποίο είναι ένα από τα πολλά σχολεία που έπεσαν θύματα ενός ταξιδιωτικού γραφείου που πήρε τα λεφτά κι έγινε καπνός!

Ο Κωνσταντίνος Κουκάκης, διευθυντής του 11ου Λυκείου Ιλίου, είπε ότι έγινε ο μειοδοτικός διαγωνισμός και μέσω αυτού, από τον Οκτώβρη του 2018 είχαν κλείσει το πρακτορείο για να τους πάει εκπαιδευτική στη Γερμανία. Βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού, έδωσαν στο γραφείο 21.500€. Φτάνοντας στον Μάρτη και στις 26 του μήνα όταν ήταν να γίνει η εκδρομή, κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα πλεκτάνης.

Ο διευθυντής επικοινώνησε με το ξενοδοχείο, που υποτίθεται είχαν κάνει κράτηση στη Γερμανία, αλλά δεν υπήρχε καμία κράτηση. «Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ», του είπαν από το ξενοδοχείο. Η εκδρομή αφορούσε 49 παιδιά και 5 συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Μία εβδομάδα πριν γίνει η εκδρομή, το γραφείο έστειλε μέιλ στο σχολείο ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκδρομή για κάποιους λόγους που προφασιζόταν.

«Στις 28/3 θα μας επέστρεφαν τα χρήματα, αλλά δεν πήραμε τα λεφτά. Κατ’ εκτίμηση ήταν 15 σχολεία και είναι άλλα 4-5 που δεν έχουν δηλώσει ακόμα το συμβάν. Θέλουμε να πάρει την ευθύνη το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Τουρισμού» είπε ο διευθυντής του σχολείου, τονίζοντας ότι ήδη οκτώ από τα σχολεία της Αθήνας έχουν καταθέσει μηνύσεις.

Πρόκειται για το ίδιο πρακτορείο, που προ ενάμιση μήνα, είχε αφήσει ένα σχολείο στο Στρασβούργο, καθώς δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει την επιστροφή στην Ελλάδα από την εκδρομή την οποία είχε διοργανώσει. Είχαν ταλαιπωρηθεί 32 μαθητές και τρεις συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, οι οποίοι είχαν πάει για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης.

πηγή: ethnos.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο

e-enimerosi

ΝΤΡΟΠΗ σου in.gr

Χρήστος Μουρτζούκος

ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΑΛΜΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΗΣΤΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ?

e-enimerosi