Κοινωνία Κόσμος

Βόρεια Καρολίνα: Μυστηριώδες πλάσμα (;) ξεβράστηκε σε ακτή και κανείς δεν ξέρει τι είναι

Ένα περίεργο… αντικείμενο ξεβράστηκε στις ακτές της Βόρειας Καρολίνα, σημαίνοντας συναγερμό στους υπεύθυνους της Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου, οι οποίοι πασχίζουν να ανακαλύψουν περί τίνος πρόκειται.

Το παράξενο ακανθώδες αντικείμενο που μοιάζει με σκουλήκι, αλλά έχει μια κρούστα από ακανόνιστα αγκάθια, εντόπισε ένας περαστικός στην παραλία.

«Περίεργα πράγματα εντοπίζονται στην παραλία. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να ταυτοποιήσουμε αυτό το αντικείμενο, αφού μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε καταφέρει», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του πάρκου σε δημοσίευση.

Οι περισσότερες από τις υποθέσεις που έκαναν μέχρι τώρα, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποιο είδος σκουληκιού.Δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν πάντως να δώσουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το τι στο… καλό ήταν πάλι αυτό. Μερικοί υποψιάζονταν ότι ήταν η σπονδυλική στήλη ενός ψαριού ή ενός γουρουνιού, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν ακόμα πιο παράξενες ιδέες.

Ωστόσο, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής στη Βιρτζίνια, έχουν μια διαφορετική απάντηση: σύμφωνα με αυτούς, πρόκειται για τα απομεινάρια ενός striped burrfish.

«Οι οστεώδεις δομές είναι οι αμυντικές ακίδες του ψαριού. Προφανώς, αυτά τα απομεινάρια μπορούν ακόμα και να εμφανιστούν στα απολιθώματα και είναι γνωστά στους παλαιοντολόγους», αναφέρουν οι επιστήμονες, καταρρίπτοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για σκουλήκι.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση ανέφερε ότι εξερευνητές ανακάλυψαν ένα είδος θαλάσσιου σκουληκιού το οποίο ζει σε ένα τμήμα του βυθού της Βόρειας Καρολίνας, όπου μεθάνιο αναδύεται από τη γη.

πηγή: cnn.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φράγμα Μουζακίου, Καρδίτσας: Περισσότερο νερό από, περίπου, δώδεκα “Ιανούς”.

e-enimerosi

Βραζιλία: Εθνική Ημέρα Έλληνα Μετανάστη η 21η Σεπτεμβρίου

e-enimerosi

Που μας οδηγούν;

Δημήτρης Λίτσας