Κοινωνία Κόσμος

Βρετανικό Μουσείο: Υπάλληλος έκλεβε αρχαιότητες.

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού και η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την αναφορά ότι θησαυροί «λείπουν, έχουν κλαπεί ή έχουν υποστεί ζημιές».

Αντικείμενα όπως χρυσός, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι ήταν μεταξύ αυτών που έλειπαν από το μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πλειονότητα των αντικειμένων φυλάσσονταν σε μια αποθήκη, δήλωσε το μουσείο.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιγκ Φίσερ δήλωσε ότι το μουσείο «θα ρίξει τις προσπάθειές μας στην ανάκτηση των αντικειμένων». Πρόσθεσε σύμφωνα με το BBC: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων όταν λέω ότι λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη μας τη διαφύλαξη όλων των αντικειμένων που έχουμε υπό τη φροντίδα μας».

Το μουσείο πρόσθεσε ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του μέλους του προσωπικού που απολύθηκε. Η Διοίκηση Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διεξάγει έρευνα, αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Το Βρετανικό Μουσείο έχει επίσης ξεκινήσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση της ασφάλειας.

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησυχούσαν εξαιρετικά όταν μάθαμε νωρίτερα φέτος ότι αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί». Και πρόσθεσε: «Καλέσαμε την αστυνομία, επιβάλλαμε έκτακτα μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας, δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη επανεξέταση για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε και χρησιμοποιήσαμε όλες τις πειθαρχικές εξουσίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε το άτομο που θεωρούμε υπεύθυνο».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τσιντούλα: «Το έκανα γιατί διαφωνούσα με την πολιτική του»

e-enimerosi

Ελβετία: Τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι στο Τσόφινγκεν

e-enimerosi

Ρόδος: Καρχαρίας στο Χαράκι!

e-enimerosi