Κύπρος

Τατάρ: Χωρίς την εισβολή του ’74 η Κύπρος θα ήταν σήμερα ελληνικό νησί

Ανεξάρτητο κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτήρισε ο Τατάρ τα κατεχόμενα, σε ομιλία του στον Σαγγάριο, με αφορμή τη φετινη 50η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο

Ο κατοχικός ηγέτης αναφέρθηκε στη φετινή, 50η επέτειο της επιχείρησης στην Κύπρο και στη σημασία που αυτή είχε για τη χώρα του.

«Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι η 50ή επέτειος της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» για την Κύπρο» είπε αρχικά ο Τατάρ και συνέχισε: «Θα την γιορτάσουμε με ενθουσιασμό, μιλάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μισό αιώνα. Έχουμε κέρδη σε αυτά τα 50 χρόνια. Η «ΤΔΒΚ» αποτελεί ένα ανεξάρτητο κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανεξαρτησία και η ελευθερία του τουρκοκυπριακού λαού, καθώς και τα εθνικά μας συμφέροντα σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή, με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούνται από την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’. Αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές αξίες».

«Πριν από 50 χρόνια, Τούρκοι στρατιώτες ανέβηκαν στον Πενταδάκτυλο και κέρδισαν εκείνη τη μάχη υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Χωρίς αυτή την επιχείρηση, η Κύπρος θα ήταν σήμερα ελληνικό νησί και κατά κάποιον τρόπο, η Ελλάδα θα είχε περικυκλώσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Η ‘ΤΔΒΚ’ έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση του ίδιου του τουρκοκυπριακού λαού, το μέλλον και την ανεξαρτησία του. Ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, είναι μια πατρίδα στην οποία μπορεί να εφαρμόζεται η εθνική πολιτική. Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς, για να κυριαρχήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο και να διατηρήσουμε την εθνική συνείδηση ζωντανή» είπε ακόμα ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Επαναπατρίζονται τα λείψανα 9 Ελλαδιτών ηρώων: Από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

e-enimerosi

Περιουσίες Ελληνοκυπρίων σε Βρετανούς βουλευτές

e-enimerosi

50 Βρετανοί βουλευτές ζητούν απ’ ευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα.

e-enimerosi